Spawa dotyczy silnika 1.9 tdi (90 ps) Otóż podczas przyśpieszania, dodawania stopniowo gazu wszystko jest ok. tzn auto normalnie, przyspiesza, rozpędza się itd. Dziwne rzeczy z obrotami zaczynają się dziać po gwałtowniejszym wciśnięciu pedału gazu. Silnik wtedy wkręca się bardzo szybko na wysokie obroty, a przyspiesza normalnie. Dziwna sytuacja...
Spytam... Czy jest jakaś możliwość wyregulowania obrotów silnika na pompie wtryskowej lub za pomocą VAG'a, żeby obroty po wrzuceniu na luz spadały troszkę wolniej?
Uszkodz nastawnik w pompie to bedzie wolno schodzil z obrotow
Zmiana kodowania na automat tez chyba powodowala wolne schodzenie z obrotow i lepsze odpalanie ale na niskich obrotoch jest kangur.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
a takie mi się po prostu pytanie nasunęło jak zobaczyłem, że inaczej obroty spadają u mnie, a inaczej jak w benzyniaku. Z tym, że przy tym drugim można było tak zrobić bez problemu, a tutaj no nie bardzo chyba. Nie, no wszystko jest git, ale po prostu nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, więc chyba ni dy rydy.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum