Wysłany: 2011-07-12, 19:21 brak pomiaru poziomu paliwka
Dzień Dobry
Do wczoraj autko chodziło idealnie, pięknie śmigało po drogach trójmiasta, ogólnie to dalej pięknie śmiga, jednakże wskaźnik pomiaru poziomu paliwa wskazuje '0'. Pierwsze moje podejrzenie trafiło na pływak, jednakże po dobraniu się do kostki i zwarciu odpowiednich pinów wskaźnik się nie podniósł. Kolejnym krokiem było sprawdzenie napięcia na stykach kostki i tu pojawił się problem. Na żadnym styku nie ma napięcia.
Domyślam się żeby w takim wypadku szukać przyczyny wcześniej, i tu pojawia się problem, jak się do tego zabrać? Gdzie szukać drugiego końca przewodu?
Też proponuje sprawdzić bezpieczniki tak jak kolega wyżej pisze ale może też być ze kabelek się przełamał/przetarł ja zawsze zaczynam od bezpieczników bo to lepsze niż rozbebeszyć pół auta,a coś o tym wiem
sprawdzałem bezpieczniki, również od tego zacząłem i wszystkie są w porządku
oraz myślę że jakby to był bezpiecznik to również wskaźnik temperatury by nic nie wskazywał, a on działa poprawnie.
Ostatnio zmieniony przez kichon 2011-07-13, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum