Witam.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem, no od nie dawna mam Vento no i chciałem abyście pomogli mi dopasować Audio do samochodziku...;) Jakie głośniki, jakie radyjko, jakie firmy głośników, radia, wzmacniacza? Z góry dzięki za wasze składanki sprzętu;)
Jeśli chodzi o cene to myślę żeby się zmieścić się w 2000zł. Może być na początek coś a później zawsze mogę dokupić.
Pozdro i dzięki za odp;)
No to już przeczytałem całe tylko chodzi mi o to co napisałem, jakiś zestawik, jakie głośniki, jakie firmy według was najlepsze? co na przód, co na tył, czy wbudowac cos w półke czy też nie? Pozdro;]
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-07-30, 09:06
Seba5120, ja dałbym radio alpine, na przód jakiś zestaw odseparowany (swojego czasu miałem hertza hsk 165 i bardzo sobie chwaliłem) a wzmak i sub na początek jbl może
głośników w półce zdecydowanie się wystrzegaj, subwoofer w bagażniku a nie jakieś tuby z tektury do tego kable najlepiej grube aby na zapas było
Jeśli chodzi o skrzynie to myślę że wystarczy:
JBL GT5-12.
Co myślisz o radyjku:
ALPINE IDA-X311RR?
A jaki wzmacniacz? Firma? Model? Jaki najlepszy? Taki żeby dużo mógł udźwignąć;)
"Swojego czasu miałeś hertza hsk 165"- a jakie masz teraz? jakie są lepsze? jakie najlepsze żeby dać do przodu? jakie do tyłu? nisko czy średnio i gdzie? a z góry coś dawać przy pulpicie? Z góry dzięki za info, Pozdro ;]
Ostatnio zmieniony przez Seba5120 2011-07-31, 07:47, w całości zmieniany 1 raz
radio Alpine CDA7894RB - uzywka
wzmak na suba - HIFONICS TXi-3000 lub CRUNCH DSX-2350 SERIA DEFINITION nowe
wzmak na przod - AUDISON SRx 2.1 na allegro jest z kompeltnym okablowaniem nowy
glosniki przod - Focal 165 A1 lub DLS C6A nowe
sub - Rockford Fosgate Punch P1s-412 lub JBL POWER P1222 nowe
kupic gdzie chcesz moze byc allegro jak jbl *2 to grubo przekroczysz 2,5 , bo z tym zestawieniem juz masz kolo 2,8 tys a co do radyjka to zalezy co chcesz miec czy tone bajerow typu usb itp. czy jakosc
No to trzeba nad radyjkiem pomyśleć, a masz jakiś wzmak mozniejszy do zaoferowania żeby uciągnął głośniki i suba razem? albo chociaż coś większego do suba.. ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum