Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 81 Skąd: Bytów
Wysłany: 2011-08-18, 09:34 Piszcząca skrzynia
Witam.
Mój problem polega na tym, że podczas przełączania biegów słychać takie jakby piszczenie, skrzypienie. Mam wrażenie że to wina mechanizmy zmiany biegów.
Biegi wchodzą prawidłowo.
Myślę, że jest to kwestia nasmarowania mechanizmy zmiany biegów tych cięgien?
Jak zlokalizować tą przypadłość i jak ją zlikwidować?
Poproś kogoś żeby zmieniał biegi a Ty w tym czasie patrz co się rusza od spodu auta, ewentualnie spod maski też coś zobaczysz, nasmaruj te cięgna które sie poruszają, ja to robiłem smarem miedzianym w sprayu.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
a Ty w tym czasie patrz co się rusza od spodu auta
od spodu to nie wiele zobaczy ,zrób tak jak Paweł J. mówi i nie smarem miedzianym,on nie jest do tego.Użyj albo białego smaru np.do zawiasów w sprayu lub silikonu w sprayu .Do mechanizmu dostaniesz się zdejmując cały plastikowy kwadrat z pseudo skórą od lewarka biegów
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-08-18, 21:11
W miarę dobre dojscie jest od strony maski. Juz nie pamietam na jakim biegu caly ten mechanizm jest najlepiej wysuniety ( wsteczny/5)do smarowania.....wiem że po nasmarowaniu wrzucam bieg wsteczy i 5 i tak kilka razy i wszystko się ładnie smaruje. Osobiscie używam zielonego towotu kładzionego palcem
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2011-08-18, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum