Napewno alu 16, szyby tył ciemne, lampy tył dymione lekko, doprowadzenie przedniego zderzaka do porządku, cały czas zamiar obniżenia -40 ale to finanse pokażą i oczywiście przeróbka wydechu. I jakieś duperele ale nie przychodzi mi nic teraz do głowy
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
No i jak narazie został zmieniony wydech i usunięty hak, kwestia tłumika jest do dopracowania ponieważ tymczasowo ryczy jak oszalały na niskich obrotach, a po dodaniu troche gazu i podczas jazdy na wyższych biegach ma tylko lekki pomruk, wiec szukam takiego samego tylko z silencerem zobacze czy coś sie zmieni, niestety dalsze przeróbki chyba muszą poczekać bo okazało sie że parownik jest do wymiany bo coś tam nie tak więc 350zł pójdzie
mugen.JPG
Plik ściągnięto 13512 raz(y) 335,94 KB
No i wreszcie dzisiaj kupiłem felgi OZ takie właśnie jak mi sie podobały. Teraz będę musiał włorzyć troche pracy bo chce aby się pięknie świeciłygdyz narazie nie wyglądają imponująco.
felgi.jpg
Plik ściągnięto 13464 raz(y) 33,92 KB
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-04-06, 14:53
felga może fajnie wyglądać na ventlu pod warunkiem że ją ładnie wypieścisz i dasz niziutki profil oponki no i gleba musi być by prześwit między oponą a nadkolem zbytnio nie raził
[ Dodano: 2007-04-06, 14:54 ]
napisz jakie rozmiar tych kółek
....hm nie zakładaj innego rozmiaru opony niż 195/50/R15 , to co w poście powyżej 195/45/R15 to paranoja, szczerze, mało kto zobaczy różnicę 9.75mm pomiędzy dwoma profilami, a róznica cenowa pomiedzy profilem 50 a 45 jest znaczna.... Pozdro... Fele są OK... Autko będzie ładne jak założysz te fele. Pozdro
Wczoraj zabrałem się za felgi, wyczyściłem środek dokładnie i zrobiłem idealnie gładki, lustra z niego nie będzie chyba bo ma po zdarciu farby taki kolor szary pastelowy więc zastanawiam się czy nie pomalować na jaśniejsze, dla odmiany rant wygląda jak by był metalowy i ciężko go doprowadzić do stanu idealnej gładkości chyba z tydzien będe go wygładzał, bo wygląda jak ktoś grubym papierem jeździł wzdłuż. Po próbie polerowania kawałka rantu ciemnieje i na szmatce jest też czarne i zupelnie nie wiem co to, skoro jest wyczyszczona dokładnie. Niestety zdjęć narazie nie dodam bo zapomniałem aparatu zabrać
Po próbie polerowania kawałka rantu ciemnieje i na szmatce jest też czarne i zupelnie nie wiem co to, skoro jest wyczyszczona dokładnie. Niestety zdjęć narazie nie dodam bo zapomniałem aparatu zabrać
hehhe Tak sie wlasnie zachowuje aluminium przy polerowaniu nie zastaniawiaj sie tylko poleruj caly a jak sa rysy to drobny papier (np 400, 600) czyscisz az jest ladne szare matowe a potem pasta polerska i na polysk taki jak by ciemnie lustereczko
Respect a ty w tych felach to ranty polerujesz czy cale?? A nie wiem czy wiesz ale do usowania farby sa specjalne srodki ktore ulatwiaja prace. Juz pare rantow polerowalem tyle ze nie w samochodzie a w moto. Fajny efekt taka polerka
lustra z niego nie będzie chyba bo ma po zdarciu farby taki kolor szary pastelowy więc zastanawiam się czy nie pomalować na jaśniejsze, dla odmiany rant wygląda jak by był metalowy i ciężko go doprowadzić do stanu idealnej gładkości chyba z tydzien będe go wygładzał, bo wygląda jak ktoś grubym papierem jeździł wzdłuż
Powinieneś troche poczytac o polerowaniu... Jak robisz to pierwszy raz - to tydzień na jedną felgę nie bedzie wcale czymś dziwnym. Jesli brak Ci cierpliwosci to lepiej się wogule nie zabierac - szkoda nerwów.
Napewno wypoleruje ranty, a środek zobacze jak będzie wychodził, co do cierpliwości to myśle że dam rade, bo jak bym chciał miec gotowe to bym dał pare stów więcej i kupił polerowane, ale jeśli zrobie to sam nakładem własnej pracy i potu będę sie czuł lepiej jadąc na nich. Bo tak już mam że cieszy mnie najbardziej to do czego dochodze samemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum