Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ! Siedzę już jakiś czas na tym forum więc nadszedł czas przedstawić swoje autko ;d
Vento "Kinga" Wersja GL rok 1994 1.9 TDI 90KM
Wyposażenie :
- Alarm
- Centralny zamek
-ABS
-klimatyzacja
-2x AirBag
-regulowany fotel kierowcy ( we wszystkich płaszczyznach, nie wiem czy dobrze nazwałem )
-dzielona kanapa
-alufelgi 14'
- regulowana kierownica
-elektrycznie regulowane lusterka
-wspomaganie kierownicy
- 4 korbkowe szyby
Ostatnio zmieniłem kierunki boczne na diodowe JOM i pomalowałem szczęki na czerwono Na wiosnę mam zamiar rozpocząć walkę z rdzą, żre mi błotniki i progi ;/. W planach mam jeszcze zmienienie lamp tylnych na redwhite oraz przednich i tu się zastanawiam Clear czy Angel Eyes
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2011-09-16, 10:48, w całości zmieniany 3 razy
no rdzy to może trochę się pozbądz przed zimą bo po zimie będzie gorzej
no i czekamy na foto furaka.
Mam zapytanie małe do ciebie, jak mam to zrobić tzn: da radę to jakoś że tak powiem za konserwować ? Bo wymianę błotników oraz malowanie mam w planach dopiero na wiosnę ?
Seeken, srebro rulezzz Widać że zadbana sztuka. Ja też na wiosnę walczę z rdzą. Co do lampek z przodu to najpierw przyciemnij sobie obecne lampiony a kierunki i blendy też wrzuć czarne a zobaczysz że żadne cleary już Ci po głowie nie będą chodzić
Aeternus, Podziękował za dobre słowo ! Wiesz, że nie głupi pomysł podsunąłeś Powiedz mi jeszcze bo chciałem sobie felgi te co są na zdjęciach pomalować na czerwono, nie będzie to AgroTuning ?
Seeken, kumpel, który mieszkał w Iławie miał takie samo Vento tyle że 2.0 115 ps. Twoje z zewnątrz jest identyczne Ładnie się prezenci i ma potencjał. A najważniejsze że eksploatacja tania
Aeternus, Podziękował za dobre słowo Fakt eksploatacja nie jest droga i za to szacun do VW. W najbliższym czasie czeka mnie wymiana turbinki bo już przestaje ciągnąć przy 120 Km/h i pozbyć się rudego najeźdźcy z błotników wrr... . No i mój najważniejszy cel przygotować autko do VW manii
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2012-03-29, 07:25, w całości zmieniany 1 raz
ja też mam padnięty ale dzisiaj wiozłem go wyciągnąłem zaczełem dmuchać w otwory i nic nie szło wiozłem igłę i w ten dolny króciec od czarnego wężyka włożyłem igłę i jak sprężynka się rozruszała i ładnie powietrze przechodzi jutro będę robił jazdę próbną i zobaczymy czy to coś dało ale nigdy nie zaszkodzi tak zrobić bo jak coś to nie szkoda zaworka więc jak możesz spróbować
Seeken, na śmierć zapomniałem napisać jak u mnie po reanimacji zaworka
powiem CI tak pacjent żyje a właściciel zaoszczędził jakieś 80zł przedmuchanie pomogło na drugi dzień pojechałem na jazdę próbną 120km/h przekroczyłem myślę udało się dochodzę do 140 i zamula i pomyślałem trudno nic to nie kosztowało a zaglądam pod machę patrze a tam przewód spadł co wychodzi z kolektora od turbo zalożyłm i auto hula jak nowe jest bardziej elastyczne od niskich obrotów jak będziesz czyścił to zaopatrz się w igłę cienką jakieś wd-40 albo coś podobnego i psikaj w te otwory a drugim będzie wylatywało aaa i najważniejsze weźmiesz igłę włóż ją w dolny króciec i jeżeli będziesz czuł że sprężynka działo to ją rozruszaj u mnie była zastana na pewno sobie poradzisz ależ się rozpisałem prawie esej
Z VW mani 2012 Zlocik był udany. Pozdrowienia dla Aeternusa
Wstawię więcej fotek jak tylko je dostanę
No niestety rdzy z błotników nie udało mi się jeszcze pozbyć ;/ Brak pracy= brak forsy niestety. Jak ktoś uważnie się przyjrzy to widać obrysówki w kierunkach Za słabą diodę wstawiłem i w dzień nic nie widać, ale spokojnie w tym tygodniu się to poprawi.
Ostatnio podjąłem decyzje o wymianie turbiny obecna niestety jest na wykończeniu pompuje olej, że aż miło. Od kolegi udało mi się dorwać turbinkę od AFN i czekam aż ją uda się wymienić ( ja sam się za to nie biorę bo zniszczył bym pół silnika przy okazji ) Problem mulenia i dalszego przyspieszania gdy autko doszło do 120km/h rozwiązany, przewód od kompa był oderwany. Ostatnio w zegarach wylądowały białe LED i tu moje pytanko czy te dwa małe zegarki na których jest przebieg i godzina da się tam jakoś zmienić podświetlenie z zielonego np na białe ? Dalej nie mogę wygrać walki z rudym najeźdźcą (brak pracy=brak forsy ) Ale na szczęście ruda ciągle siedzi w tych samych miejscach
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2012-10-20, 22:26
nie przesadzaj z tą turbina a wymiana nie jest aż taka trudna i poradzisz sobie sam tylko musisz uważać przy wymiane na przewód doprowadzający olej do turbiny żeby go nie urwać i uwazać też na przewód odprowadzający olej od turbiny ja wymieniałem w pasku B5 sam turbo korzystając z cennych inforacji (podpowiedzi) które uzyskałem przez telefon
Turbinka siedzi już pod maską Poprzednia była padnięta definitywnie, zatarła sie oraz była cała zarzygana olejem.. wyczyściłem przy okazji doloty to IC bo też całe w oleju były. Udało mi się wreszcie piszczenia pozbyć Niedługo się w jakąś małą trasę wybiorę to napiszę jak turbinka się sprawuje. Bo wczoraj tylko po mieście pojeździłem i nie było gdzie za bardzo z testować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum