Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-17, 22:14 płyn do spryskiwaczy
Od zimy jeżdżę na płynie marki Kager, jest w miarę tani i naprawdę bardzo dobry, Zimowe płyny zazwyczaj cuchną dentką, ten ma miły zapaszek, nie zamarzł w tą zimę ani razu no i ładnie czyści szybę...
Naprawdę polecam, a co Wy stosujecie?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-17, 22:21
ale woda z ludwikiem się pieni i to mnie =wkurza, spróbuj kagera, będziesz zadowolony a jest w niezłej cenie. Kager to marka FOTY, nie pamiętam kto go robi, ale jest dobry...
A najlepszy płyn jaki używałem to raz w życiu skusiłem sięn a Schella, kosztował coś koło 35 zł za 5 litrów, ale skubany był nie do przebicia, pachniał jak perfumy (dosłownie) i cudownie czyścil ale przy tym ile ja zużywam płynu to cena odstraszajaca....
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-04-17, 23:43
A ja się przyznam że używam tych z marketów. Przy jakiś zakupach zawsze albo ja kupie albo ojciec i wlewamy co akurat w garażu stoi. Jeszcze mi się nie zdarzyło by zamarzł. A zapach - coż. Mojej narzeczonej czasem zdarza się narzekać że nie pachnie najlepiej ale mnie osobiście to nie przeszkadza - chyba mam słabo rozwinięty zmysł powonienia i specjalnie mnie to nie drażni
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2006-04-18, 21:04
Nigdy nie zapomnę płynu, który właśnie mi się kończy (na szczęście). Kupiłem go przed zimą w super promocji w jednym z popularnych marketów. Całe 7,49 za 5 litrów zimowego płynu.
Nie ma praktycznie żadnej różnicy pomiędzy tym płynem a zwykłą wodą (może poza tym że nie zamarzał) poza jedną cechą - aromat Cudowny, intensywny zapach denaturatu.......... Wystarczyło jedno spryskanie szyby, a w środku "zapach" jakby mi ktoś przed momentem wylał całą butlę na dywaniki....
Podejżewam że spryskanie szyby tuż przed zatrzymaniem przez policję do kontroli skończyłoby się dmuchaniem w balonik w związku z odejrzeniem o mój stan na podstwie zapachu z samochodzie....
Wysłany: 2006-04-19, 11:02
Kiedys też wlewałem takowy najtańszy z marketu, zapach dentki jest nie do wytrzymania, aż się cofało mi normalnie:-)
Naprawdę polecam Wam płyn Kager, za zimowy płyn 5 litrowy płaci się około 11-12 zł, to nie dużo a płyn nie dosć, że super wyciera szybę to ładnie pachnie...
Teraz musze kupić letni, mam nadzieję, że też będzie taki dobry jak zimowy...
Wysłany: 2006-04-19, 23:31
dzisiaj gadałem zkumplem, który pracuje w Focie, któa jest właścicielem marki Kager, narazie nie mają letniego... Trzeba jeszcze poczekać bo zimowego nie będe lał w taką pogodę, nie ma sensu...
No ja zeszłe lato przejeździłem na płynie do mycia naczyć Wścieklizna na szybie...
Natomiast zimę... miałem farta. Pomogłem sąsiadowi na działce jesienią i ... przywiózł mi łącznie 7 litrów zimówki ... Shell :? Zgadzam się z przedmówcami... dziewczyna była zachwycona co tak ładnie pachnie :oops:
No a teraz na wiosnę wypróbujemy coś nowego
_________________ Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź" www.lodz-eksploracja.org
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-04-25, 02:47
Chyba tez wleje sobie tego Shell-a skoro tak zachwalacie i ładnie pachnie . Ja jezdziłem do tej pory na płynie firmy NAVO "Claris" z dodatkiem wody pół na pół , też ładnie pachnie z ty ze jest to płyn do mycia szyb w domu a nie w aucie ale dobry z tego względu ze dobże myje i się nie pieni .
Wysłany: 2006-04-25, 21:45
Akurat to mam dobrze ustawione, ale ja niestety zużywam dużo płynu do spryskiwaczy, co najmniej jedna 5 litrowa bańka na miesiąc, a często dużo więcej, także jakbym miał płacić 20-30 zł za 4 litry (bo schell nie mam 5 litrowych) to byłoby ciężko...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-04-26, 10:17
Dzisiaj Kupiłem tego shella i zapach dość ładny a z tym myciem całkiem przeciętnie . Zastanawiam się nad tym aby dodać zapach do tego naszego zwykłego płynu ciekawe czy to zda egzamin. Co o tym myslicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum