Witam.Mój problem to drgania całego auta na wolnych obrotach.Poduszki są ok, tłumik drgań wymieniony.Mechanicy rozkładają ręce.Ciekaw jestem jak jest w Waszych Wentach 1.9TD
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-10-06, 07:02
drgania jak drgania ... u mnie na jałowym troszkę latają plastiki w niektórych miejscach, ale nie ma tragedii (szczególnie te, gdzie jeden zaczep pęknięty, lub wyrobione) ... 92 rok, diesel, więc nie oczekujmy całkowitej ciszy ... chyba, że Tobie lata cała kierownica i jak położysz 2zł na desce, to spada?
Wysłany: 2011-10-07, 00:04 Re: drgania całego auta
wuster napisał/a:
Witam.Mój problem to drgania całego auta na wolnych obrotach.Poduszki są ok, tłumik drgań wymieniony.Mechanicy rozkładają ręce.Ciekaw jestem jak jest w Waszych Wentach 1.9TD
Może po prostu masz za niskie obroty biegu jałowego?
W aucie drży kierownica(o plastikach nie wspomnę),siedząc w aucie czujesz się jak w fotelu z masażem,więc to chyba nie standard,nawet na auto pełnoletnie. Najgorszy efekt jest przy odpaleniu(szczególnie zimą)obroty ok.850, później (kilka min.)pstryka jakiś przekaźnik i jest lepiej,obroty ok. 900.Ostatni mechanik podejrzewa że to może być zbyt głośna praca silnika,nawet coś regulował pompą ale bez skutku.Przejechałem WENTO 80tyś.i silnik mnie nie zawiódł ani razu,pali w normie ok.6/100,zimą zapala bez problemu.Czekam na kolejne odpowiedzi, wyraźcie swoje opinie na ten temat,z góry dziękuje.Pozdrawiam
Hmmmm.... Może dokładnie sprawdź te koła bo dla mnie to są one nie wyważone, albo jedna z felg jest krzywa. Nie jestem specjalistą, ale ja tak miałem w obu przypadkach.
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2011-10-15, 08:11, w całości zmieniany 1 raz
Przegub to chyba nie, jak by był uszkodzony to by ci pukał, a nie przenosił drgań na całe auto. Tak jak już mówiłem, ja specjalistą nie jestem i nie chciał bym cię w błąd wprowadzić. Poczekajmy co powiedzą inni.
Silnik: 1.9 TD
Wiek: 32 Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 61 Skąd: Nowy Dwór Gdański
Wysłany: 2011-10-16, 19:45
Nooo oponki do najlepszy nie należą już czas na emeryture;p Tarcze robiłem na wiosne, dałem do przetoczenia także tarcze odpadaja. Zobaczę przy zmianie na zimówki dam do wywazenia ponownie i będę przy tym żeby być pewnym, że są wyważone:) A jeszcze tak odbije od tematu, nie chce zaśmiecać forum. Jaką bateryjkę koledzy proponuja do ventyla? Rozglądam się za jakimś dobrym, nie wazna cena:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum