Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-10-10, 18:46 Swap z benzyny na TDI 1Z
siemka kolega chce zrobić swapa w swoim golfie ma motorek 1.6 benzyne taki jak ja i chce wrzucic 1.9 TDI. i moje pytanie a raczej jego co bedzie mu do tego potrzebne
napewno silnik, skrzynia, cała instalacja, komp,osprzet oczywiscie i co jeszcze
półosie
pedały
jaki ma pas przedni tdi 2wiatraki
pompa paliwa
da rede podpiac wszystko pod jego skrzynke bezpieczników
immo
z góry dzieki za odpowiedz
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-10-10, 19:00
Vento-Łukasz, nie wiem na sto procent ale nawet chyba otwory na pistolet do baku są inne. tak mi się o uszy obiło... ja mam silnik AHU czyli to co 1Z i ma dwa wentylatory ale mam klimę więc to też może być różnica.
co do immo to pewnie będzie trzeba wyłączyć jeśli było w tamtym klekocie przynajmniej tak myślę.
A nie prościej szukać już gotowego TDI? Nie ma pewności, że po swapie wszystko będzie dobrze hulało... Poszukasz, kupisz dobre autko, a to sprzedasz, i wyjdzie na pewno taniej, aniżeli miałbyś kombinować, bo na pewno nie zamknie się to w tych pieniądzach, co sobie to założysz z góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum