Postanowiłem zmienić klocki. Zdejmuje koło,biorę komplet imbusów,6,7,8....żaden nie pasuje.Myślę co jest,zaglądam a tam otwór gdzie wkłada się imbus wyrobiony na okrągło.Ma ktoś jakiś patent jak to odkrecić?Próbowałem w szczelinie odkręcić żabą,francuzem,szczypcami i nawet nie drgnie.Pomocy.
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-10-27, 07:16
odchylić tą gumę dookoła śruby na zewnątrz i żabą zaciskową ... potem wymienić śrubę na nową ;-) jeżeli uszkodzisz tą gumę (nazywają się tuleje prowadzące), to spokojnie dokupisz i po kłopocie ... chyba od seata któregoś pasują
tak da się go wcisnąć bo jeśli wymieniasz klocki to znaczy że się kończą czyli tłoczek wysunięty jest, jak go wciśniesz to cały zacisk przesuniesz u mnie wkładałem śrubokręt dość mocny między zacisk klocek od strony a jeśli masz wentylowane tarcze to jest jeszcze prościej dasz radę
ja u Siebie jak zmieniałem te gumki to musiałem kupić taki zestaw gumek,zaślepek na te gumki i nowe śruby taki zestaw bagatela 60zł na jedną stronę!!!!!ale bezpieczeństwo kosztuje i nie ma co oszczędzać a co do odkręcenia śrub to kup taki klucz jak wielo ząbkowy rozmiar większy albo pół rozmiaru tylko musi być to bit na grzechotkę!! wbijasz takiego bita w śrubę i odkręcasz musi pójść robiłem tak samo
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2011-10-27, 19:11
Piotr_Goldap, ja wczoraj własnie miałem taką samą sytuację odkręciłem tarczę, zacisk na maksa w stronę auta tak, że widać te prowadnice, szlifierka i jazda ;)jak już pozbyłem się zacisku, resztki śrub podgrzać palnikiem, lub od samego ciecia się podgrzeją i żabą śmiało odkręcisz Ja płaciłem za jakiś lepszy zestaw naprawczy 55zł na stronę, tylko że to cena z jakimiś tam zniżkami.
Trochę ich powaliło z tymi cenami za 60 to kompletny zacisk a za 90 zeta kolega na forum dwa sprzedaje.No nic powalcze jak bede miał czas,dzieki koledzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum