Spuszczasz olej, odkrecasz miske, zmieniasz?
Tylko pamietaj o 2 dodatkowych srubach ktore sa widoczne dopiero po odkreceniu polksiezyca od oslony kola zamachowego.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Jak stoisz przodem do maski samochodu, to wchodzisz pod samochod, widzisz miske i na prawo od miski olejowej jest taki metalowy polkziecyc. Nie da sie go niezauwayzc. Oslona skrzyni biegow/kola zamachowego.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Dokladnie tak Oslona chyba jest na 2 sruby na klucz 13 albo 17.
Przed zdjeciem misy oczywiscie spusc olej ;P
a jak nie ma tej osłony na koło zamachowe to czym to grozi? tak samo zauważyłem że na wierzchu nie ma takiego korka od koła zamachowego bodajże. Mogę z tym jeździć bez problemu czy lepiej to pouzupełniać?
daje z pod uszczelki najwięcej, tego jestem pewien na 90% bo jak wytarłem michę dokładnie w miarę wyszedłem z pod auta i wróciłem to uszczelka była już wilgotna od oleju. a jak auto odpaliłem i wróciłem pod autko to na bieżąco jak przetrę to zaraz znowu się sączy olej. wymieniać uszczelkę i dać silikon na nią czy samą uszczelkę? dużo czasu schodzi przy tym?
wymieniałem u siebie gdzieś o tej porze i nie dajesz żadnego silikonu,trzeba tylko dobrze wyczyścić i odtłuścić miejsce gdzie jest uszczelka i dokręcić i po jakimś czasie dokręcić nie dokręcaj na chama bo znowu pościć uszczelka ja to zrobiłem w godzinę
olej został już wymieniony dziś, czyli mam rozumieć że jak spuszczę olej wymienię uszczelkę to ten olej który spuściłem przesączyć przez jakiś materiał i wlać znowu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum