Witam posiadam Vento 1.9 TD 75km 95r z przebiegiem 236000 kupiłem go dwa miesiące temu z wyposażeniem bieda ,tylko jest szyberdach który oczywiście nie działa ,głośników i radia też nie ma i kabli z przodu pod glośniki tez nie ;/ noi zbędny hak . Auto na oryginlnych stalówkach 14' z zimowymi oponami.
co zamierzam zrobić (moja wstępna wizja do której trzeba sporo czasu i pieniędzy):
- wymiana rozrządu i paska klinowego
- lampy tylne czarno-czerwone hella
- wywalić hak
- hokej na przód średni i szeroki VR6 (jak dostane )
- gleba gwint
- kierunki wszystkie dymne i krótka zaślepka
- zamontować halogeny hella i naciągnąć żółtą folie
- grill starego typu w czarnym macie
- alufelgi 16' 4x9' z rantem w polerce na tym opony naciągnięte
- głośniki oryginalne limitowane do golf/vento Pioneer + Radio Pioneer
Co zrobiłem:
-hokej średni ,nowy rozrząd SKF i pasek Gates'a ,uszczelka klawitury ,uszczelniacze wałka, nowy pasek klinowy Bosch'a , pomalowałem przedni znaczek na czarno, wymieniłem tylne lampy na Helli czarno-czerwone, wywaliłem hak, a wczoraj zamontowałem głośniki na przód limitowane dla Vento Pioneera w podszybiu MID-HIGH z wypukłymi maskownicami w drzwiach TS-H1AT 150W + nowe radio Pioneer DEH-2320UB.
Teraz czekam aż się ciepło zrobi ,jutro powinienem mieć już felgi Borbet T tył 9' ET30 przód 7,5 ET35 złote środki i ranty w polerce, do tego leżą w pokoju na meblach halogeny hella żołte i przełącznik ,zakupiłem jeszcze podsufitówkę bo mi wisi przyokazji będę chciał szyber dach wymienić bo nie działa.
zdjęcie alu co sądzicie o złotym do zielonego (boje się że może niebardzo to wyglądać) :
Ostatnio zmieniony przez roboone 2011-12-01, 11:14, w całości zmieniany 1 raz
poieram zdanie Aeternusa zielona butelka i złoto bedzie prze ładnie sie prezentowac! sam ta chciałem jak myslałem o zielonym ventku ale trafił sie grafit... ale to wszystko kwetia twojego gustu i widzi mi sie...
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Nie no zostawie je tak ,jak już coś to sprzedam je z czasem i kupie inne albo dam je do polerki żeby były całe . A głowie się nad oponami na tył chce 195/45 a na przód żeby naciągnąć to musi być 165/45 (ten rozmiar dostać to tylko nowe ;/)
haha nie no bez przesady jak balony to jest dobry naciąg ,a rozmiaru nie chce zaniżać ;p na 195/40 to już prze mega twardo , jak chce wkładać gwint i go dobrze skręcić ;D troszkę żąłuje teraz że nie kupiłem 4x9' bo weszłoby jakoś a na tył bym rzucił jeszcze dystansik ;D
Ostatnio zmieniony przez roboone 2011-12-01, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-12-03, 18:37
ja mam wszystkie 4 szt. 16/7.5 ET 35. przód równo z błotnikiem opona 185/50 a tył chowa się tak że przy oponie 205/45 nie trze opona o rant na glebie...
grill wymieniony na starego typu w czarnym macie ze srebrnym znaczkiem ,jutro Ociu ma przywiezc gwint mi a w przyszłym tygodniu daje Ventke do blachmistrza żeby zrobił podłoge i progi bo lewarkiem z przodu nie podniose ;/
Ostatnio zmieniony przez roboone 2012-03-08, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
zaciski i bębny będą na czerwono a koła będą borbety te co wyżej lub keskin kt1 cały w polerce 4x9' dzisiaj założyłem żółte halogeny Helli tylko musze do nich kable podciągnąc a jutro pomaranczowe kierunki ZKW
Ostatnio zmieniony przez roboone 2012-03-27, 22:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum