Witam jestem na forum od kilku dni i w sumie dlaczego nie mam pochwalić się moją Ventką.. może troszke nie udaną.. ale moją
Wyposażenie:
-ABS
-El.szyby
-el.lusterka
-Thermotronic ( tak właściwie to nadal nie wiem jak to działa.. )
-Fajny regulowany fotelik we wszystkich położeniach..
-el. szyberdach
-centralny zamek
-nieszczęsny alarm.. (same problemy z nim.. )
Ventke kupiłem jakieś pół roku temu.. była na stalówkach i w sumie niczym się nie różniła.. troszkę zaniedbana, lecz powoli powoli doprowadziłem go do stanu używalności Autko miało malutką stłuczkę.. (pożyczanie jest fajne..) Podczas szukania lamp.. maski trafiła się okazja by kupić lampy Angel Eyes.. za nieduże pieniążki.. tak tez uczyniłem.. niestety problem był ze znalezieniem maski w kolorze, by obeszło się bez malowania.. jednak.. po załozeniu lamp pojechałem do znajomego, który posiadał maseczkę w kolorze grafitowym.. przywiozłem ją i założyłem, bo przecież z czymś trzeba jeździć.. Tak już zostało.. kolory nieco się zgrały, więc postanowiłem autko robić na "ciemno" i powoli stopniowo dodaje nowe rzeczy.. Na wiosne w planach mam obniżenie samochodu, założenie jakiegoś fajnego Grilla.. czarne Helenki na tył i być może oryginalny spoiler w kolorze maski.. na tylną klape.. zastanawiam się też nad pomalowaniem lusterek pod kolor maski.. Autko nie wygląda chyba aż tak tragicznie.. Ale to zależy od gustu mi się podoba, choć mogło by być lepiej A oto skromne zdjątka tuż po naprawie.. jak widać Alu 15 Borbet zakute na 195/55 Przód Continental tył Dunlop.
A tu aktualne fotki z pakietem "zimowym" czyli Stal + kołpaki.. dodatkowo kierunki Clear Smoke
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-12-11, 17:28
Witamy na forum
autko daje rade dobra koza na zime maska nawet pasuje jakas dokładka pod zdes srednia lub vr (ciężkie do zdobycia ale czasami trafia sie ) i juz od razu lepiej by wyglądał no i jakos nie przemawia do mnei ten grill . daj fotki srodka i wiecej fotek auta Pozdrawiam
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Grill będzie zmieniany bo między bogiem a prawdą to trzyma się na "opasce samozaciskowej" pourywane zaczepy po tej małej stłuczce.. a funduszy już brakło.. Na wiosnę kupie mu ten starego typu x2 i przerobie na bez znaczka.. albo jakiś z allegro i pomaluje pod kolor.. Zobaczę co da się zrobić Nad dokładką myślę.. ale na zimę to nie bardzo bo te dziadostwa z allegro się połamią.. Chyba że trafie jakąś ORI w co wątpię.. Dostanie na wiosnę
Zdjęcia środka postaram się dodać jutro bo dziś już ciemno na zdjęcia
Dziś przyszedł czas na przyciemnienie lampeczek..
Może nie wygląda to tak jak ORI Czarne Hella.. ale efekt podobny Starałem się jak mogłem I z pomarańczu zrobiłem czarny Zdjęcia środka wrzucę może jutro jak złapie trochę "światła" A teraz idę coś Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony przez KamyczeQ 2011-12-13, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
ładnie się prezentuje jak to zrobiłeś?tylko tak jak na spowiedzi bo ładnie wygląda i może też bym się na to skusił
a jak to świeci w dzień i nocy?
w lutym może będę w Katowicach to możemy się spotkać jak wszystko wyjdzie
Ja przyciemniałem spreyem.. Myślę że miśki nie będą się czepiać ponieważ pamiętajcie że ORI Helenki takie wychodziły To tak Tylko na przetrwanie zimy.. na wiosnę o ile fundusz się poprawi to Ventka dostanie ORI lampy Napisy miałem w planach zdjąć.. tylko czy nie oderwę ich razem z lakierem ?
No to spróbuje wieczorkiem Albo za chwilkę ? Zobaczymy.. jak na razie porobiłem więcej zdjęć mojego "brudaska" Tak jak prosiliście ;P Za sekundę wstawię
EDIT:
Proszę Oto i ono :
Ostatnio zmieniony przez KamyczeQ 2011-12-14, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj przerobiłem podświetlenie zegarów na niebieskie i naprawiłem brzęczący wentylator od thermotronika oraz zdjąłem emblematy z tylnej klapy :p naprawiłem też przełącznik do nawiewu ... Wreszcie mam wszystkie 4 pozycje
masz kolego może zdjęcie tych żaróweczek albo tych starych coś wymontował bo też miałem kupi ale nie wiem jakie tam idą? Albo numer tej żarówki? bo nie chce mi się zegarów demontować tylko po to żeby tylko określi typ żarówki
zB3ig, jak chcesz sobie podświetlanie zmienic to kup sobie coś takiego http://moto.allegro.pl/go...1992465198.html
ja już kilka rzeczy od tego gościa brałem i wszystko pasuje, podświetlanie tez.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Twój wybór. A przez diody też przechodziłem, lutowanie i pierdzielenie, a po jakimś czasie raz świeci raz mróga raz nie świeci. Chyba że Tobie uda sie to lepiej zrobić bo ja się do tego nie przyłożyłem i takie były skutki. pozdro
Kupiłem dwie a w sumie 4 diody tylko nie wiem po co.. jak potrzebne tylko dwie Takie najjaśniejsze jakie mieli.. za 4 dałem 14 zł oczywiście niebieskie.. rozbebeszyłem licznik i wrzuciłem diody zamiast fabrycznych.. a i jeszcze jedno wyrzuciłem ten zielony "papierek" który tam jest i dorobiłem nowy przezroczysty by efekt świecenia się rozchodził po całym liczniku.. jednak powiem szczerze że będę kupował tarcze INDIGLO bo niby spoko ale nie za bardzo mi się to podoba.. Oczywiście zamówię sobie do przełączników diody i będe lutował.. a co do nawiewu i włącznika światełek to zamówię ten zestaw od tego gościa z Rzeszowa.. podobno super efekt a kasa w sumie nie taka duża.. jak widzę moje aktualne to mnie szlak trafia
Wyciągnąć trzeba te swiatłowody i coś jeszcze ale już nie pamiętam co w każdym razie wszystko jest bardzo proste i dokładnie opisane w instrukcji jak już napisał czarnysauber,
Klosz prawej lampy zbity... już od jakiegoś czasu.. ale sprawa z dorabianiem idzie baaardzo ciężko.. Chyba trzeba będzie wyrzucić aniołeczki i wrzucić ORI...
Panowie zrobiłem podświetlenie zegarów od tego gościa z rzeszowa.. przerobiłem włącznik i nawiew Teraz mi świeci pięknie na czerwono ajj.. Wesołych świąt przy okazji życzę
Fajny masz akumulator U mnie niestety duzy nie wejdzie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
witam na forum! grafit z czerwonym fajna kompozycja ogarniesz tylnia klpe i dach pod kolor maski i bedzie fajniutko tez miałem takie lampki z tyłu ale jakos skusiłem sie na całosc! powodzenia w modzeniu i wystarczajacych funduszy...
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum