Wysłany: 2007-04-22, 08:11 ERR na wyświetlaczu komputera
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem Vento 1.9 TDI '94 r. Zastanawia mnie dlaczego na wyświetlaczu komputera pod prędkościomierzem oprócz wskazań "trip" i "total" wyświetlany jest tylko komunikat "err". Brak pozostałych informacji np. o zużyciu paliwa itp. Przycisk "set" na przełączniku kierunkowskazów również niczego nie zmienia. Po odłączeniu akumulatora na ok. 15 min. nadal bez zmian.
Czym to może być spowodowane lub w jaki sposób można zdiagnozować i usunąć usterkę?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
A może to chodzi o coś takiego że na przegląd musisz jechac a nie o usterkę.
Tygrysisko ma racje trzeba na przeglad jechac ale jak na moj nos to chodzi o bląd =error=err ale ja takiego bajeru nie posiadam wiec tylko teoretyzuje ze comp ci padł
mi wyswietlil err jak akum mi sie rozladowal i chcialem odpalic , nie dalo rady oczywiscie . po naladowaniu zniknelo
moze tak ci wyskoczyło bo komputer za mało pradu dostawał i swirował wiec moze to kwestoa niedoladowanego lub padnietego aku ale jednak nadal pozostaje przy pierwszej opcji bo problemu z akumulatorem osama chyba nie ma chodz kto wie ale to proste do sprawdzenia wystarczy sprawdzic u elektryka podawany prad z tym ze wpadło mi jeszcze do głowy ze moze ktos wsadzil tylko kierunek i zegary od wersji z komputerem a w rzeczywistosci kompa mie ma...
Rozumiem, może w takim razie poradzicie jak najprościej sprawdzić, czy w moim samochodzie jest wspomniany komputer? Dodam tylko że jest to wersja Vento CL, czyli ZTCW najprostsza, zgadza się? Mimo wszystko posiada elektryczne szyby i szyberdach, więc chyba możliwe że i komp. tam wsadzili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum