Wysłany: 2011-12-25, 00:53 lampy vento na czarno problem
Witam, mam problem z malowaniem lamp od vento na czarno. Jak narazie dwa odblysniki juz zmarnowalem.
Za pierwszym razem okleilem papierowa tasma(nie zadna chinska zwykla z jakies firmy). Niestety przy odklejaniu wszystko zerwalo.
Za drugim razem zabezpieczylem smarem, wszystko bylo ladnie przy sciaganiu smaru po malowaniu, dopoki nie wzialem cieplej wody zeby ten tluszcz domyc, i znowu odblysnik zszedl.
Czy sa jeszcze jakies metody? Mysle nad pomalowaniem pedzlem ale czy bd ladnie?
kolego odbłyśnik ori czy nie?bo jeżeli zamiennik to tak może się dziać ja robiłem u siebie na zamiennikach i brałem gazetę i delikatnie ją przyklejałem do odbłyśnika ale nic nie uszkodziłem tutaj masz poradę:http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
i jak byś miał nie oryginalne odbłyśniki to nie maluj tam gdzie powinno być karbowane bo będzie lipnie świecić kolega vwkrzysio, tak zrobił i mówił że lipnie świeciło i musiał wywalić je możesz też pędzlem malować bo ktoś malował tylko teraz nie pamiętam kto
Jakbym mial robic jeszcze raz to tylko pedzlem. Nawet najslabsza malarska tasma i tak zostawi klej albo oderwie kawalek "sreberka". Klej potem ciezko usunac. Co z tego, ze schodzi jak po kolistych ruchach miekka sciereczka i tak zostaja rysy.
Choc z drugiej strony po 15 latach odblysniki maja juz dosc
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2011-12-25, 10:56
U mnie też w ori lampach Hella taśma odrywała odbłyśnik. Pomalowałem pędzlem, myślałem że będzie widać zacieki itp, ale przecież szkło refletora jest karbowane i nie widać przez nie aż tak dokładnie. Tak więc spokojnie można pędzlem malować.
Wlasnie korzystalem z porady z tej strony. Odblysniki sa oryginalne ale i tak przy mocniejszych ruchach scierki schodzi odblask.
Lesny1982 - wlasnie chcialem od Ciebie kupic te lampy bo ladnie wygladaly, i mowisz ze pedzlem byly robione?
I jak pedzlem to wziasc jakas zwykla olejna? Bo spreja mialem na wysoka temp.
A wlasnie co do tych chropowatych elementow na odblysnilku? Tez je malowac czy bd duzo gorzej swiecilo? Dotychczas mialem zolta folie wiec tez duzej rewelacji z swieceniem nie mialem;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum