Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-09-08, 22:58 Blotniki
Czy blotniki od golfa III pasuja do vento? Bo mnie sie wydaje ale to nie jest niczym poparte ze w golfie sa inne lampy i blotnik inaczej sie uklada. Dobrze mysle?
Roznic sie moga otworem na kierunkowskazy ale w vento tez byly prostokatne i zaokraglone
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-12-26, 17:32
juz kupilem zamiennik na allegro. 80zl sztuka ale warto bylo bo nie byly one jak te chinskie grube jak kartka papieru i pomalowane ta czarna farba ktora odchodzi razem ze szpachla tylko ladne blotniczki pomalowane normalna kremowa podkladowa farba. Tylko matowic i malowac. Jesli by ktos potrzebowal to polecam
http://allegro.pl/vw-golf...1890415367.html
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-12-26, 18:43
W tej samej firmie kupowałem reperaturki przednich, miły gostek, dogadalismy sie telefonicznie i po kilku godzinach odebrałem osobiście, jednak nie maja siedziby pod adresem z allegro tylko na ulicy startowej 5, boczna Męczenników Majdanka, oczywiście w Lublinie. Moje reperaturki były czarne i po nałożeniu bazy wszystko sie burzyło, trzeba było czarny podkład zrywać do gołego i robić od podstaw.
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2011-12-28, 06:59
Apropo błotników słyszałem że często odchodzi ten podkład z nich itp przez co po krótkim czasie rdzewieją, kolega mi mówił żeby cały błotnik przelecieć papierem ściernym do blachy i później jakiś podkład i lakier dopiero, może już ktoś ma doświadczenie na ten temat Bo po nowym roku planuje też coś podziałać błotniki już mam też w kremowym podkładzie.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-12-29, 12:16
Cytat:
Moje reperaturki były czarne i po nałożeniu bazy wszystko sie burzyło, trzeba było czarny podkład zrywać do gołego i robić od podstaw.
bo to nie jest podklad pod baze tylko to jest podklad transportowy tzreba go zedrzec i zapodkladowac samemu, jezeli bylyby siwe to wystarczy zmatowac i baze polozyc.
mateusz_vento napisał/a:
Apropo błotników słyszałem że często odchodzi ten podkład z nich itp przez co po krótkim czasie rdzewieją, kolega mi mówił żeby cały błotnik przelecieć papierem ściernym do blachy i później jakiś podkład i lakier dopiero, może już ktoś ma doświadczenie na ten temat Bo po nowym roku planuje też coś podziałać błotniki już mam też w kremowym podkładzie.
jezeli masz wkremowym podkladzie to mozn aby je tylko zmatowac i malowac ale zazwyczaj 150 przelece taki blotnik pozniej 320 i zapodkladuje sam jak dla siebie robic i od srodka tez bym proponowal to zedrzec zapodkladowac i jakas konserwacja caly zamazac:D
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-12-30, 17:26
Kruchy69 napisał/a:
I w prawym błotniku w Glfie masz otwór na antene
może w lewym?
Wysłany: 2011-12-30, 17:31
Aj, nie zdążyłem zmienić zanim ktos zauważy. W lewym lewym... Na temat prawego mam obsesje, bo szukam jakiejs uzywki w dobrym stanie i nie mogez znaleźć, ale chyba zdecyduje sie na nowe, tylko że spróbuje ocynkować...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum