my od kilku dobrych lat mamy przyciemnione szyby i nie narzekamy na nie, a co do nocy fakt widać słabiej ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Raziel jeżeli miałeś certyfikat to nie powinien zabrać ci dowodu i chyba trafiłeś na prawdę na wrednego policjanta skoro przyczepił się do szyb.
Raziel jeżeli miałeś certyfikat to nie powinien zabrać ci dowodu i chyba trafiłeś na prawdę na wrednego policjanta skoro przyczepił się do szyb.
jeżeli to były tylne szyby to za nic bym nie oddał dowodu, jeżeli przednie to żaden certyfikat Ci nie pomoże, szyba musi mieć 75% przepuszczalności światła (ori ma chyba 95%) a po drugie przednia boczna szyba nie może mieć na sobie folii bo w razie wypadku ona musi się rozlecieć żeby udostępnić dojście do ratowania ludzi i jest na to paragraf
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Przegląd załatwić u nas to żaden problem , a z niebieskim trzeba dobrze żyć ;D
Ja jechałem bez papierów prawka dowodu i od autka też nic nie miałem i mnie zatrzymał i nic powiedział żebym następnym razem pamiętał hehe .
U nas w Komendzie to niebiescy są wyrozumiali i ie czepiają się o nic .
Widocznie im czymś innym podpadłeś.
szyba przyciemniana np. daje dodatkowe bezpieczenstwo nawet podczas wypadku nie osplepia Cie swiatlo itp.
i ch*ja w nocy przez nią widać, w lusterka trzeba przyzierać nawet
to trzeba wylozyc sianko na dobra folie a nie za 50zl i widac normalnie w moim bylo przyciemnione kolo 14 lat , ja jezdzilem na nich 7 i nigdy nie narzekalem no ale jak ktos ma problemy ze wzrokiem to co zrobisz ZeniTH a co do dojscia ratownikow do poszkodowanych to nie jest napisane ze trzeba szyby wybijac zawsze , a nawet jak juz to lepiej taka szybe wyjac reka na foli niz zeby poszkodowany mial cala twarz pocieta odlamkami lub sie nimi udlawil czy co innego
ja w woim mam ciemne przod o,5% a tył 80% i widac normalnie bez zadnego problemu czy w dzien czy w nocy, tylko z zewnatrz sa ciemne...a wieczorem no i jak po pada wydaja sie ciemniejsze z zewnatrz jak by wszystkie były calkiem ciemne !
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2012-01-04, 07:58
miałem 70 na 40 zaraz się do szyb przyczepił i po chwili namysłu stwierdził że prędkość mi odpuści ale szyb nie na przednich mam 25% przejrzystości gdzie dopuszczalne jest 75% o kierunkach nic niemówił, powiedział że bardzo mu się podoba fura tylko jeszcze gleby brakuje a ja mu że gleba to jest tylko na zime podwyższyłem ale że on jest przeciwnikiem ciemnych szyb z przodu to musi mnie ukarać (lepsze to niż 300 i 4 pkt)
przegląd załatwić to nie problem ale szyby muszę zmienić na jasne (narazie) bo powiedział że będzie na mnie czekał
karolek_ust napisał/a:
Gdzie Ty się dałeś złapać co ?
jak wlatujesz do połczyna od celbowa jak masz tam wyjazd z działek jakieś 100m za znakiem teren zabudowany i 40
pawel39106 napisał/a:
i ch*ja w nocy przez nią widać, w lusterka trzeba przyzierać nawet
ja widzę normalnie w nocy w dzień mi te szyby wogóle nie przeszkadzają nawet pomagają bo nie ślepi słońce i na parkingu nie widać co masz w aucie.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2012-01-05, 20:57
Aeternus napisał/a:
Raziel500, mogę Ci pomóc w pozbyciu się tego problemu i zamienić się z Tobą na szyby
ja mam drugi komplet szyb więc nie potrzebuję
dziś przegląd zrobiony jadę do wydziału komunikacji a tam mi Pani że dowód jeszcze do nich nie dotarł
i jak teraz jeździć jak do jutra kwitek
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Ostatnio zmieniony przez Raziel500 2012-01-05, 20:58, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-01-06, 15:47
Jeśli zrobił juz przeglad to nie ważne jest ile dni mu policjant wypisał, ma prawo jezdzic na papierze od diagnosty przez 30dni i w ciagu tych dni musi odebrac dowód jesli tego nie zrobi musi znow jechac na przeglad.
Wysłany: 2012-01-08, 10:29
Vento-Łukasz napisał/a:
Jeśli zrobił juz przeglad to nie ważne jest ile dni mu policjant wypisał, ma prawo jezdzic na papierze od diagnosty przez 30dni i w ciagu tych dni musi odebrac dowód jesli tego nie zrobi musi znow jechac na przeglad.
coś podobnego w wydziale komunikacji mi powiedzieli
ale dzięki chłopaki za info
Wysłany: 2012-04-15, 13:55
witam po mojej długiej nieobecności
trzeba troszkę odkurzyć temat
vento nadal mam śmigam i nawet czasem coś pomodze
z najbliższych planów to będzie nowe koło na ten sezon ale coś więcej dopiero w przyszłym tygodniu
a moja nieobecność spowodowana była innym projektem który realizuję, a mianowicie z mojej kliniki u Bartka (jak to mówił Ventylek86) powstał!!
Uploaded with ImageShack.us
i teraz najwięcej czasu poświęcam na interes.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum