montował ktoś z was takie do vento? spryskiwacze tworzące na szybie tzw. mgiełkę, myślę o dopasowaniu z fabii, octavi albo superba. w których vw takie montowali?
zbiorniczek i silniczek ten sam, wymieniam te z vento na takie cudo.
co dają? dużo! wystarczy przejechać sie autem z takimi spryskiwaczami. cała szyba jest jednocześnie spryskanna płynem, eliminuje to całkowicie sytuację w której wycieraczka "ciągnie" po suchej szybie( części szyby na którą płyn nie dotarł-przy zwykłych dyszach) kurz i inne śmieci powodując porysowanie szyby
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-02-08, 22:32
enesen jak to zrobisz to koniecznie napisz jak działa i czy były problemy z montażem. Mnie to by też interesowało, bo moje dysze to już sikają jak koń na blachę, do z takimi spryskiwaczami.
W vento jest taki bajer ze pcha sie dzwignie i leci sam plyn bez machania wycieraczek, ciagnie sie do siebie to leci plyn i wycieraczki machaja.
Fabryke jak zwykle trzeba poprawiac, mysle nad zalozeniem zaworkow zwrotnych bo plyn "cofa sie" w przewodach i wciskajac dzwignie czasem nic nie leci, trzeba dopiero kilka razy pomeczyc dzwignie i zacznie laskawie leciec plyn.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wcisnac czyli popchac w strone szyby. Jak mialem w nexii wycieraczke z tylu to ciagnac do siebie wajche pryskalo sie szybe i pracowala wycioeraczka a pchajac do szyby wlaczalo sie wycieraczke a jeszcze raz pchajac lecial plyn na tylna szybe.
Nie rozumiem dlaczego w sedanach nie montowali wycieraczki z tylu (choc widzialem pare sedanow Z )
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-02-09, 15:33
Hmm w sumie można by spróbować, nie jest to aż taki gigantyczny koszt. Dwie dysze od Octavii, razem z przesyłką z 40 złociszy. Chyba sobie zamówię i się zobaczy. Jak nie zda egzaminu to wrócimy do standardowych Ventowskich sprysków.
takie spryskiwacze wychodziły we wszystkich vw na Skandynawie
vento tez miało montowane seryjnie do komplety zbiornik na płyn 7l z dwoma pompki i po sprawie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Czy ktos wie ile kosztuje w ASO spryskiwacz w Vento oryginalny, podgrzewany?
Bo od strony pasazera nic mi nie psiuka i przekluwanie, czyszczenie nic nie daje.
Nie wiem czy to tuning czy nie tuning ale wpisze to tu
Nie denerwowały was nigdy spryskiwacze w Venciaku?
Bo mnie bardzo, nigdy nie mogę ich prawidłowo ustawić, albo za wysoko albo za nisko, albo zatkany po polerowaniu maski jakąś pastą haha.
Takie są w Venciaku
http://allegro.pl/dysza-s...2011819115.html
A czy ktoś się orientuje czy takie by spasowały ?
http://allegro.pl/dysza-s...2060562639.html
Duża różnica jest jak jest rozpylana mgiełka na szybę niż te dwie sikawki
ja mam zamontowane takie jak podales w drugim linku ale w fiacie seicento i spisuje sie bardzo dobrze jezeli chodzi o vento to beda troche za krotkie i prawdopodobnie dziura w masce bedzie widoczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum