Wysłany: 2012-01-23, 13:29 Osłona lamp w bagażniku
Mam pytanko, czy lampy od wewnątrz nie powinny być jakoś zabezpieczone? U mnie wygląda to tak:
i wydaje mi się że nie powinny te kabelki tak wyglądać. Z drugiej strony mam coś takiego
Ostatnio zmieniony przez Witos 2012-01-23, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem czy to ori, w każdym razie wiem że na pewno były wyjmowane. A mogę gdzieś dostać taką osłonę? Dodam jeszcze że mam tam mokro od środka, nie wiem czy to wina uszczelek, lampy też są zaparowane.
Możliwe, zapytam jeszcze kumpla. A co do tych osłon to mogę takie gdzieś dostać? Szkoda żeby coś się uszkodziło bo czasem kogoś wożę w bagażniku i może niechcący kopnąć.
Przy okazji tematu mam takie pytanie. Gdzie można dostać uszczelki do tylnych lamp. Jak w wakacje je wymieniałem na przyciemniane Helli to zauważyłem ze uszczelki są już wysłużone i pasowało by je wymienić.
Chyba nigdzie... Moje były całkowicie sparciałe, ale z jednej, jak i z drugiej strony posmarowałem je sylikonem, założyłem z powrotem, przykręciłem i problem wody w bagażniku minął bezpowrotnie.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-01-23, 21:55
Witek84r napisał/a:
Przy okazji tematu mam takie pytanie. Gdzie można dostać uszczelki do tylnych lamp. Jak w wakacje je wymieniałem na przyciemniane Helli to zauważyłem ze uszczelki są już wysłużone i pasowało by je wymienić.
Ja mam takie piankowe co były do nowych dawane
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
ja miałem sparciałe uszczelki i zastąpiłem je po prostu masą uszczelniającą, proste i praktyczne rozwiązanie bo masa uszczelniająca zawsze przy samochodzie się przyda bo to to samo co silikon tylko nie powoduje korozji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum