Wysłany: 2012-02-13, 16:13 Brak mocy , duze spalanie
Witam
Nie wiem co się dzieje otóż samochód trochę inaczej zaczął wchodzić na obroty.
1- podczas postoju gdy gwałtownie wcisnę gaz to słychać takie zadławienie(piardnięcie ) puki wejdzie na obroty
2- podczas dynamicznej jazdy przy szybkiej zmianie biegów 1-2-3-4 po puszczeniu delikatnie się przydławi
3-wolno chodzą obroty
4- spalanie zauważalnie wzrosło
Jakiś rok temu byłem u kolegi mechanika podlączyliśmy pod komputer pokazało nam że czujnik halla jest coś z nim nie tak.
Robiliśmy test na uruchomionym silniku na pewno bo pamiętam,czyli większe prawdopodobieństwo jest takie że to ten czujnik halla sprawia mi trochę nerwów
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-02-17, 17:44
tomok7, raczej nie, czujnik halla jak się psuje to początkowo chwilami a potem zupełnie przestaje działać i silnik gaśnie - raczej nie pasuje. Prędzej coś z dostarczaniem paliwa, albo czujnik położenia przepustnicy lub sonda lambda, ale więcej podejrzeń bedzie mozna wysuwac jesli podasz typ silnika
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-02-22, 22:30
może podjedziesz to kogoś z interfejsem i sprawdzicie auto, nie da się od razu przy takich objawach napisać pewnej diagnozy, można tylko ustalić plan działania, czyli VAG, ciśnienie paliwa, kontrola podstawy pod wtryskiem ( o le to jednopunkt), wyprzedzenie zapłonu ustawienie rozrządu - coś w końcu się znajdzie.
Dzwoniłem do mechanika kolegi ktory mi robił rozrząd, umówiliśmy się na środę ale teraz kazał mi zatankować z poł zbiornika i dolać dodatek który usuwa wodę być może mam wodę w zaworach czy tam zbiorniku powiedział, bo ja mało jeżdżę max 50km w trasę i to może byc ta woda,W niedziela jadę do płocka 300Km zaleje do pełna i dam dodatek ten,odezwę się potem jak dojdziemy z nim co bylo! Pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum