Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2010-04-06, 12:01 ......... może i ja się pochwalę.........
Swoje autko kupiłem w tamtym roku pod koniec wakacji.
W wyposażeniu nie ma rewelacji ale myślę że mniej bajerów to mniej awarii
- wersja GLX
- silnik 1.8 ABS (90KM)
- elektryczne lusterka i szyberdach
- centralny zamek
- 2x airbag
- alukółka 15", opny 195/50
- jasna tapicerka w środku
- lampy przednie AngelEyes Black
- kierunki typu Clear też Black
- atrapa chłodnicy bez logo
- szeroka dokładka zderzaka
- ciemne tylne lampy
- czerwone zaciski i bębny hamulcowe
- podwójna (na razie )końcówka wydechu
- zmieniony kolor podświetlania deski rozdzielczej na czerwony
- sterownik zamka centralnego na pilota
- radio mp3 Kenwood KDC-3041 + głośniki w tylnej półce (w planach rozbudowa nagłośnienia w drzwi)
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-04-06, 12:09
no fura ładna życzę powodzenia w modach
no i witam kolejnego członka Grupy Lubeskiej i oczywiscie zapraszamy na spot który ma być 18 kwietnia w tymm temacie masz wszystko http://forum.vwvento.org/...=asc&start=1120
No tak bo wszystko OK tylko te pomarańcze z boku się za bardzo rzucają mam ten sam problem i będę tez wkładał Cleary tylko że jasne . A ty robisz na Black to ci Ciemne by pasowały lub seryjne od GT dymione
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-01-11, 17:29
Chciałbym odświeżyć nieco temat bo minęło już sporo czasu od mojego ostatniego wpisu tutaj a troszeczkę też się zmieniło jeśli chodzi o vencinę. Poza typowo eksploatacyjnymi wymianami typu klocki, tarcze, swożeń itp. itd.
furacz w następnej kolejności dostał doładowanie
Jeśli chodzi o instalkę to do tej pory nie mam z nią żadnych problemów. Początkowo był problem z ustawieniem (tam gdzie montowali i próbowali ustawiać to tylko zmuliło silnik). Ale kabel, program, laptop na siedzenie obok i w drogę
Później doszły ściemnione (folia) kierunki boczne
....i nowy końcowy, basowy, przelotowy wyziew
Zakupiony na allegro. Ne jest głośny ale słyszalny
A w miarę niedawno doszedł bas w bagażnik. Wzmacniacz z odzysku (kosztował mnie tyle co parę tranzystorków i własny zapał), skrzynia mojego projektu i wykonania z głośnikiem Alphard 10". Głośnik mały ale dobrze radzi sobie z tą obudową. Większa nie wchodziła w grę bo jeszcze miejsce w bagażniku miało zostać No i dwa głośniczki 2-drożne w przednie drzwi.
Co dalej?
1. W planach przedwiosennych jeszcze obniżenie furki. W granicach rozsądku żeby był funkcjonalny w codziennym użytkowaniu.(myślę żeby założyć kit -40)
2. Lekkie ściemnienie tylnych szybek.
3-24. Coś się jeszcze wymyśli
Coś mi świta że znam tą Ventkę, czy Ty kolego przypadkiem nie stoisz często w Lublinie na ul. skautów pod blokiem 11B ?!? bo często tamtędy chodzę gdyż mam tam stancje i ilekroć przechodzę zawsze przystaję i podziwiam tą wentę na żywo jest jeszcze bardziej wypasiona niż na zdjęciach
Wysłany: 2012-01-11, 23:25
zB3ig.... ja pierdziu!!! To napewno ta Tego się nie spodziewałem. A kojarzysz tą firmę co się kserokopiarkami i innymi takimi duperelami zajmuje w tym bloku?? Pracowałem w niej przez parę lat i właśnie z tego powodu tam parkowałem Ale od grudnia zyskałem status bezrobotnego i już tam nie jeżdżę.
vwkrzysio teraz częściej śledzę forum niż kiedyś tak więc myślę, że i z terminami jakiś spocików też będę na bieżąco.
dobra robota mam tak samo zrobione, jeszcze tylko pozycje i całkiem gitara będzie. Mało roboty a efekt świetny aż dziwne że tak mało ventek jeździ z takimi lampami?
I jeszcze mam do kolegi pytanie odnośnie tłumika, bo wala się mi po piwnicy całkiem podobna dwururka Ulter'a i nie mam koncepcji jak ją tam podwiesić. A po drugie jak podczepiłeś się pod środkowy tłumik, bo jak się kiedyś przyglądałem twemu autku to ta rura pomiędzy końcowym a środkowym strasznie nisko wisiała jak dla mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum