Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2012-01-02, 20:13 Elektryka: mam przycisk lecz nie wiem od czego
Otóż koledzy mam niezidentyfikowany przycisk koło przycisku od podgrzewania szyby.
Dokładnie to mam tam zaślepkę, lecz pod nią są w kostki/wsuwki pionowe lewa i prawa, obie mają od tyłu po dwa przewody.
Czy to nie jest przypadkiem przycisk AC od ogrzewania by auto ogrzewane było powietrzem ze środka kabiny??
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
a odnośnie elektryki jeszcze, jak mam lampkę wewnętrzną ustawioną na zapalanie się przy otwartych drzwiach, to ile powinna się palić po ich zamknięciu? czy od razu powinna gasnąc, bo u mnie jest tak że świeci jeszcze jakieś 5do 7 sekund.
powinna gasnąć po zamknięciu drzwi od razu, wtedy gdy masz przekręcony kluczyk w stacyjce w pozycji 1. A gaśnie z opóźnieniem przy wyłączonym zapłonie. Choć u mnie coś się poje....ło i czy zgaszony czy zapalony silnik to gaśnia lampka z opóźnieniem
Wysłany: 2012-01-02, 23:12
Bradley: A wejście OBD nie jest pod maską??
Z drugiej strony jak mam THERMOTRONIC to powinienem miec hcyba przycisk AC ? Czyli ten od grzania auta z powietrza jakie jest w aucie, Tak się szybciej grzehe auto i jest to taka jakby klimatyzacja.
Jeśli się mylę poprawcie mnie.
THERMOTRONIC to powinienem miec hcyba przycisk AC ?
Jak juz to takie strzaleczki oznaczajace obieg zamkniety. To tylko z klima jest.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-01-03, 15:02
kolego podpinasz kompa z Vagiem i widzisz bledy w sterowniku silnika ewentualnie ktore podzespoly (oczywiscie elektroniki) nawalaja.Kasowanie inspekcji olejowych i takie tam inne duperele
Inspekcje olejowa w mk3 to kasuje sie recznie w liczniku
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2012-01-03, 16:53
Siemka, podepnę sie pod temat, ostatnio nie chcący wyłamałem obudowe recznego, i dziś jak ją naprawiałem zanalałem lużną kostke na dwa piny... w jednym przewodzie jest prąd, i tu mam pytanko od czego ona tam jest?? bo nie widzę nigdzie gnazda aby ją wpiąć... pozdrawiam
Jedyne sensowne zastosowanie to podswietlanie piktogramow na skrzyni automatycznej przy zalozeniu, ze to w mk3 w ogole jest podswietlane
Popielniczki nie mam w pradzie, ale to tez by pasowalo
Wysłany: 2012-01-03, 18:46
Wally44: Dziekuję.:)
Mam ten sam przewodzik pod popielniczką. Kostki są oryginalne. Mnie również wydaje mi się, że będzie to od podświetlania popielniczki.
Zawsze można go wykorzystać do czegoś innego.;D
w poprzedniej ventce miałem termotronik i była chyba tylko możliwość zamknięcia klapy po przekręceniu na "0". U mnie przy klimie o. wewn. jest sterowany podciśnieniem a u ciebie linka zamyka klapę po uprzednim wyłączeniu nawiewu więc nie jestem pewien czy się da coś zrobić...
_________________ moja borka 2.3 V5 4motion 170HP...
a czy jest możliwość zamontowania tych przycisków ac i obieg zamknięty posiadając tylko thermotronic ?
Ale po co, w jakim celu? Tak chyba tylko dla bajeru? Mając zwykły nawiew lub thermotronic nie było nigdy opcji z obiegiem wewnętrznym. Więc ni jak ma się to do zamontowania samego przycisku, no chyba że tylko żeby był i świecił sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum