Witam, musze wymienić w moim kochanym Ventko wszystkie łożyska, jednak najbardziej wymiany potrzebuje przód. Znalazłem na allegro łożyska o sportowym zacięciu i są one przeznaczone do Vento jednak do VR6, a ja posiadam dużo słabszy model 1.9 diesel 64KM. Moje pytanie to czy takie łozyska będą pasowac do mojego Vento. Dodatkowo chciałbym o poradę jakie łożyska według was są najlepsze, jaka firma i w ogóle, interesuje mnie i przód i tył, cena schodzi na drugi plan ponieważ już raz kupiłem tanie zamienniki na tył i wytrzymały 10tys km i już teraz są do wymiany. Z góry dziękuje za pomoc
tanie zamienniki na tył i wytrzymały 10tys km i już teraz są do wymiany.
Może wina montażu.
Ja kupiłem najtańsze jakie tylko były bo akurat spłukany byłem i już około 45tys oblatały.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-16, 23:15
Jak sie za mocno je skreci to szybko leca... Ja ustawiam łozystaka tak ze skrecam je do tego momentu gdy nie mogo poruszac ta podkładka i cofam odrobine tak zeby z niewilka siła móc poruszac ta podkładka ;p.
Jak sie za mocno je skreci to szybko leca... Ja ustawiam łozystaka tak ze skrecam je do tego momentu gdy nie mogo poruszac ta podkładka i cofam odrobine tak zeby z niewilka siła móc poruszac ta podkładka ;p.
i prawidłowo, ja też tak zmieniam i jest dobrze puki co( 15tys km)
a się zapytam czy wasze koła tylne ma luz na boki? bo po wymianie łożysk było dobrze a teraz jak opieram się nogą o koło i odpycham to czuć taki delikatny luz, koło obraca się normalnie i nie huczy tylko ten luz...
i prawidłowo, ja też tak zmieniam i jest dobrze puki co( 15tys km)
a się zapytam czy wasze koła tylne ma luz na boki? bo po wymianie łożysk było dobrze a teraz jak opieram się nogą o koło i odpycham to czuć taki delikatny luz, koło obraca się normalnie i nie huczy tylko ten luz...
A od kiedy lozyska przednie w vento sa stozkowe i trzeba regulowac ich luz?
Tam jest dwurzedowe kulkowe skosne.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-02-17, 08:26
zB3ig napisał/a:
no własnie robiłem tak samo, ale jedno łożysko kosztowało 19.99zł więc myślę, że to przez cene no i możliwe, że zły smar zastosowałem. Dzięki ogólnie za odpowiedzi teraz będe wiedział jakie kupić, bo na lato samochód potrzebny w pełni sprawny, a nie tylko łożyska do roboty i musze trochę zainwestować
_________________ Live for speed
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-02-17, 17:21
Leni93 napisał/a:
A od kiedy lozyska przednie w vento sa stozkowe i trzeba regulowac ich luz?
Tam jest dwurzedowe kulkowe skosne.
Była mowa w temacie ze mu szybko poleciały tylne łozyska.
Leni93 napisał/a:
zły smar zastosowałem
A jaki zastosowałes...? Ja jak kupowałem łozysko to dostałem odrazu smar.
ja nie dostałem, a śpieszyło mi się i wziąłem taki jaki miałem pod ręką, co prawda nadający się do takiego zastosowania, ale na pewno nie za dobrej jakości, więc myślę, że to również przez smar, jednak nie można zbyt dużo oczekiwac po łozysku za 20zł ;p
_________________ Live for speed
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum