Wysłany: 2012-02-22, 19:31 Bąble na nadkolu co robić???
Witam , na moim venciaku zaczeły pojawiać się bąble pod którą na pewno rodzi się rdza.Od czego zacząć mam ,chcę przede wszystkim sam to załatwić...
szlifowanie+brunox+podkład+spray czy to wystarczy ?
http://imageshack.us/phot...4/p2220329.jpg/
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-02-22, 20:10
Jak bym to osobiście okleił i wypiaskował. Papierem ściernym wżerów niedoczyścisz. A szlifierką można się zagalopować i szkód narobić. Tam juz pewnie będą dziury,ale jak dobrze pamietam od bagażnika jak dobrze sięgniesz to dostaniesz ręka do tego miejsca od środka-także powinno się to obrobić z dwóch stron. Od srodka wystarczy że to dobrze wyczyścisz i wystarczy że olejem zalejesz o bedzie git. A na zewnątrz czyszczenie do gołej i dobry podkład.
jeżeli pod bąblami są dziury(a na 90% są) a chcemy to zrobić w miarę dobrze to bez spawania się nie obędzie w innym wypadku bez względu czy wypiaskujemy czy wyszlifujemy po naniesieniu szpachly za rok mamy to samo zjawisku ... wiec trzeba zadać sobie pytanie co lepsze trochę zaoszczędzić i wracać do tematu ...czy zrobić raz a dobrze ?
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-02-22, 21:12
krzeszak, ale żeby spawać to tak czy siak trzeba to miejsce oczyścić. i to bardzo dobrze, gdyz tam jest łączenie blach i niech zostanie chodź gram rudej miedzy blachami-to szybko na nowo wylezie.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2012-02-22, 23:26
raczej nie bedzie dziury...wyczysc to szlifierka z papierem tylko delikatnie nanies brunoxa i z 2 dni niech posiedzi pozniej przetrzyj to i dobry podklad i nie wiem czy zamalujesz to dobrana farba w spreyu czy popstostu jakas srebrna farba, najtanszy chyba koszt
krzeszak, ale żeby spawać to tak czy siak trzeba to miejsce oczyścić.
no o tym nawet nie wspomniałem bo to rzecz oczywista... raczej ...żeby spawać trzema mieć do czego ,do próchna nie pospawasz ... wiec trzeba wyciąć, zaczyscic, powiększyć dziurke (w zależności od konieczności) tak by było do czego spawać
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2012-02-23, 19:37
ale skoro kolega chce to zrobic tanim kosztem narazie wiec radzilbym szczyscic brunoxem zaciagnac i zamalowac jakims hameraidem:D jak narazie trzymalo by sie bo jak to rozdlubie i zacznie spawac to caly element bedzie trzeba malowac
koledzy a jak mam niewielkiego parcha koło klamki tylnej to jaka jest kolej działania? zedrzeć to miejsce papierem do zdrowej blacy podkład dać taki zwykły czerwony do blachy, na to szpachla, podkład pod lakieri i lakier w sprayu ! Bo mam ze dwa takie małe ogniska rudej a nie ogarniam tematu bo nigdy z blacharką doczynienia nie miałem
koledzy a jak mam niewielkiego parcha koło klamki tylnej to jaka jest kolej działania? zedrzeć to miejsce papierem do zdrowej blacy podkład dać taki zwykły czerwony do blachy, na to szpachla, podkład pod lakieri i lakier w sprayu ! Bo mam ze dwa takie małe ogniska rudej a nie ogarniam tematu bo nigdy z blacharką doczynienia nie miałem
słyszałem żeby nie dawać szpachli na czerwoną farbe atykorozyjną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum