Wysłany: 2012-02-28, 18:25 2.0i 115km nieodpala za 1 przyczyna?
witam mam venciaka 2.0 gt 95r niestety ostatnimi czasy nieodpala za 1 czasem za 5 lub 10razem a czasami za 1-2 gdy jest cieply odrazu pali kable ok zaplon kopulka tez olej i plyn w chlodnicy rowniez dodam tyle ze gdy odpala lapie chwile gasnie i tak z 3razy gdy odpali chwile ok 15sek dymi na czarno z wydechu co to za przyczna? Aha tak z 3min po odpaleniu agdy jade troche sie dusi i przerywa z góry dzieki za odpowiedzi pozdrawiam ps.zastanawiam sie czy to niewina paliwa tzn.plynu do benzyny podobnego z gorszej stacji w holandii wczoraj zatankowalem 98 na shelu ale tamtego dziadostwa mialem wieksze pól zbiornika wiec moze jeszcze tak robic?
u mnie jak przyleje to po otwarciu machy czuć silny zapach benzyny, a u Ciebie jak? najtaniej to podpiąć VAGa bo może wskazać konkretny problem bo jak mamy zgadywać to zejdzie się i kosztownie bedzie...masz paliwo w wężyku idącym od czujnika ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej do ssącego? Może czujnik "walnięty"?
witam dzwonilem do swojego wuja ktury zna to vento lepiej niz ja i stwierdzil ze to czujnik temperatury wody ja podchodze sciagam kostke z czujnika atam pelno wody troche go wysuszylem i wsadzilem z powrotem i odpalil na dotyk wiec musze go wymienic pozdrawiam i dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum