Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-01-07, 22:00
Jedne mają wypustki na przednie błotniki na cześć wyprofilowana jak próg, a inne nie. Jeśli nie masz nakładki na progi to tej wypustki nie potrzebujesz.
Na sylikonie spokojnie Ci się utrzymają. Najlepszy jest z Wurtha ale ciężko go kupić, zresztą do przyklejenia listew w markecie nawet kupisz odpowiedni.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Ostatnio zmieniony przez pawel39106 2012-03-17, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-03-18, 20:55
zB3ig napisał/a:
klej do szyb jest dobry na wszystko
Nie wiem czy jest dobry na wszystko. Tworzyw z ABS'u jakoś nie chce się trzymać. Próbowałem kilka rodzajów. Chciałem przykleić nakładki na błotniki i żaden nie chciał trzymać odpowiednio. Dopiero taśma dwustronna za 35zł/2m. Zimę przejeździło, ciekawe jak się spisze w upalne dni...
ja sierpa z tyłu silikonem kleiłem i też dobrze trzymał do puki ktoś na parkingu o niego nie zahaczył teraz polecę klejem do szyb i zobaczę jak to zda egzamin, ktoś wcześniej kiedyś radził żeby sierpy na klej do szyb lepić.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-04-07, 10:40
Ja wymieniałem dwie i też wydawało się że nie trzymają bo listwa odstawała. Musisz ją naprawdę mocno przycisnąć w miejscu gdzie jest spinka. Musi zrobić takie chrakterystyczne "pstryk". Dopiero wtedy bardzo ładnie pasuje i trzyma. (Na spinkach muszą być takie gumeczki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum