Spytam z ciekawości. Ostatni przyciemniłem sobie w Ventylu tylnie lampy i myślę też o zrobieniu tego z przednimi.
Miał ktos problemy z policją przez przyciemnione lampy
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
przecież są ori ciemne lampki na przód i na tył, yo i samemu sobie też przyciemnić możne, tylko z umiarem, żeby światło jeszcze było widać, a nie na smołę
tą folię co kupiłem to niby 98% przepuszczalności ma ! ale wiecie jak to jest nie
Chcesz przyciemnic przednie lampy folia?
Za to miski lykna odrazu dowod + nie wyobrazam sobie jazdy takim samochodem po zmroku.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
bradley. Przyciemniłem tylnie lampy i jakoś w ogóle nie widać różnicy w świeceniu, dlatego pomyślałem o przednich bo jeśli ta folia ma 98% przepuszczalności to tyle ma Twoje okno w domu ;P do tego dokupiłem nowe żarówki mocniejsze i wydajniejsze (białe) od świateł ori. Spróbuję jeśli będzie widać różnice w eksploatacji to w 2 minuty ją ściągnę ;> a jeśli będą chcieli zabrać dowód to zawsze i wszystkim dają szansę zdarcia foli czy to z lamp czy z szyb. Pozdro
PS. Kuban 21 pewny jesteś ? a nie wiesz kiedy wchodzi w życie 24 lata?
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Co innego rozkleic lampe i pomalowac brzegi odblysnika (ja tak mam), a co innego zaklejac szklo lampy. Czujesz ta subtelna roznice?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
o właśnie mówię o takim czymś jak czarnysauber pokazał ! BRADLEYnie myl foli do przyciemnia szyb z folia do przyciemniania lamp. One mają bardzo dużo przepuszczalność coś jak lustro weneckie, z jednej strony czarne jak smoła a z drugiej widać elegancko. Na tym to polega. Może w jak się mówi "przyciemnie lampy przednie folia" to brzmi dziwnie ale mamy XXI wiek także wszystko jest możliwe ;p jak założę i przetestuje w noc i w dzien to wszystko opisze; >
btw czrnysauber- nie łatwa sztuka to założyć ;p też miałem problemy na tylnich ale powoli z pomocą drugiej pary dłoni dałem radę.
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Wiem jaka to folia. Tylko zgodnie z KRD nie mozna zaslaniac obrysu lamp czymkolwiek Czyli odpadaja wszelkiego typu brewki np.
nie czytałem wnikliwie KRD ale wydaję mi się, że jeśli to nie przeszkadza w jakości świeceniu to się mogą nie czepić, bo brewki to element już nieprzezroczysty ;Pa po za tym chłopaki mówili że jeszcze nie mieli problemów z tym a jeżdżą i jeżdżą;p
Założę jakoś w przyszłym tyg folię bo teraz mam małą separację z ventkiem ;>
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-03-30, 13:21
Nie jest tak latwo zerwac czasami, bo sie przypala folia. W sloneczny dzien, na właczonych swiatłach to jednak tam spora temperatura sie robi, wiec jak przywrze, to mze byc problem z odklejeniem. Nie znam tego a autopsji ale słysząłem od paru osob.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-03-31, 13:18
ja śmigam na dymionych lampach juz ponad rok i jakoś zaden misiak sie nie czepił bo nie ma o co sie czepic ale lampa została rozklejona i pomalowana od wewnątrz za pomocą spreya nie ingerując w odbłysnik . a folia to juz inna bajka i ja bym tego nie próbował .
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum