Wysłany: 2012-03-27, 20:56 przełącznik krótkie, długie
Jak mam włączone światła drogowe i delikatnie docisne manetke, to światła świecą troszkę mocniej. Miałem tak samo w golfie ale nie wiem czy to normalne ponieważ oby dwa samochody są stare
jak dociskasz manetkę to skraca się droga prądu i wtedy lepiej świeci.
pablomed napisał/a:
do manetki bez sensu zaglądać, przyczyne podał kolega Speedy68,
Nie prawda! Jak dociska sie manetke, wtedy wlacza sie drugie wlokno zarowki H4. Swieca rownoczesnie swiatla drogowe oraz mijania. Na wlaczonych swiatlach drogowych, wlokno od mijania gasnie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
gdzieś na forum czytałem że wystarczy odciąć jeden kabelek i wczepić się w drugi i na światłach drogowych świecą się też mijania,jak coś to mnie poprawcie bo dokładnie nie pamiętam
hrubek18, tak jest przy lampach AE bo tam są osobne żarówki do długich i krótkich. W tym przypadku zgadzam się z bradley, że trzymając manetkę swiecą się obydwa włókna żarówki.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
nie nie o o mnie chodzi że włączają się długie i krótkie. chodzi mnie o to że jak delikatnie dotknę a nie mocno nacisnę bo wtedy właśnie włączają się długie i krótkie.
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2012-04-01, 00:57
to ze sie pala oba włókna występuje tylko w momencie gaszenia bodajże a dociśniecie manety poprawia kontakt wypalonego styku, wystarczy założyć przekaźniki i będzie ok testowane na niejednym mk3 i nie tylko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum