Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-30, 10:34 Szarpanie silnika
No więc mój problem wygląda następująco. Wciskając gaz autko szarpie, tak jakby miało przerwy w zasilaniu, takie na ułamek sekundy. Bardzo to jest odczuwalne w momencie mocnego nieściśnienia gazu, i tylko podczas jazdy, ana biegu jałowym nie.
Co ciekawe rano na luzie tez przerywa, zaraz po odpaleniu, ale po przegazowaniu problem mija, ale tylko na biegu jałowym.
Co to może być?
Świece, kable, kopułka i palec wymienione w tym roku. Zastanawiam się czy znowu mi poducha pod wtryskiem nie pada.
Ostatnio u mechanika, puściła obejma i wywaliło kupę płynu chłodniczego na twarz mechaniora i silnik. Zastanawiam się czy to nie jest powodem i że teraz coś w elektryce przerywa. Dość upierdliwe to jest szczególnie teraz jak już wszystko mi pięknie śmiga, skrzynia chodzi jak nowa a tu jeździć się nie da bo ciągle przerywa i szarpie.
spyro sprwadź tą poduche ( podstawe) pod wtryskiem , ja bym przeglądną aparat zapłonowy może coś z palcem się stało lub coś z kopułką . Sprawdzić nie zaszkodzi .
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-01, 12:19
No ale w sumie pamiętam jak kiedyś ta poducha trzasła, to wystarczyło ruszyć palcem i aut gasło. A teraz ruszałem tym dośc mocno i nic się nie działo. Ale sprawdzę wszystko o czym piszecie, bo tak jak pisałem podejrzewam, że to przez t wylanie płynu na silnik przez mechanika...
Wysłany: 2007-05-06, 21:10
Pod tym ustrojstwem, któe zaznaczyłem czerwonymi kołami, po zdemontowaniu plastiku oraz wtrysku masz właśnie ta poduchę pod wtryskiem, jej zniszczenie powoduje szarpanie silnia, na początku a w końcu można nawet wtrysk rozpitolić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum