Tygrysisko, no pewnie tak choc i polska w tej cenie jest do wziecia a ty Kolego z TD tak trzymaj przyjemnosc jazdy Venciaczkiem i jeszcze oszczednosc i o to tu właśnie chodz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-07, 21:30
Ale z tą ropa z ukrainy to różnie bywa... kumpel raz do audicy kupił i na tym poprzestał. Kercze teraz benzyna na ukrainie 95 jest po 2.2. a gaz to już nie pamiętam dokładnie ale coś leciutko ponad złotówke.
Odnośnie paliw z Ukrainy to u nich nie ma reguły. Osobiście tankowałem w jednej i tej samej stacji 95 i raz lepiej raz gorszej jakości. Co do ropy to jeśli ją tankować to tylko na pewnej stacji lub z pewnego źródła, bo Ukraińcy potrafią różne dziwne mieszanki przywozić, które nazywają ropą i po których spalaniu w ciągnikach rolniczych pompy paliwowe siadają. 28 kwietnia benzyna wyszła po 2,2033zł.
Silnik: 2E Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 79 Skąd: Zamość
Wysłany: 2007-05-08, 13:32
AndrzejJ, witam Venciarza z zamoscia kiedys kolega mowil jego ojcicec jezdzi na ukraine to ze na stacji typ mowil ze ta slabsza 80 iles~ benzyna i 95 ze to i tak z tego samego zbiornika leci
kiedys kolega mowil jego ojcicec jezdzi na ukraine to ze na stacji typ mowil ze ta slabsza 80 iles~ benzyna i 95 ze to i tak z tego samego zbiornika leci
No nie zupełnie. Widoczna jest różnica między 78 a 95. Z tym, że jak przywożą tą 78 to trochę jej dolewają do 92 i 95. Jak doleją mniej to jest lepsza, a jak więcej to jest gorasza (95).
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-08, 13:55
W sumie na ukraine mozna się przejechac ale kupawać od tych ukraińców co doważą do polski to raczej bym nie ryzykował(chodź tu nie ma reguły), najlepiej w zimie to wychodzi kiedy to paliwo zamarza jak woda a oni się ciesza bo trzepia kase na polakach...
Ogólnie (na przykładzie ropy) paliwo jest tańsze ale silnik więcej go spala i szybko pompa i końcówki wtryskiwaczy padają i tak to podsumować to się jeszcze traci na tym interesie. Najlepszym przykladem jest ukrainiec co czasami do mnie do domu przyjeżdza i ropę wciska. Smiga starym merolem w dieselu, ma coś trochę ponad 300 tys nastukane a silnik po dwoch remontach a teraz już trzeci się szykuje, także to mówi samo za siebie, Jak wąchałem ropę z ukrainy to jakoś mi opałem zajeżdzalo i wogóle inne rabarwienie miała. Ale to tylko mój przypadek. Ale ludzie na tym śmigają...i sobie to chwalą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum