Pewnie juz wiekszosc byla na forum, nawet znalazlem pare podobnych tematow jednak bez satysfakcjonujacej odpowiedzi tak wiec moje pytanka:
1. Czy tzw wycieraczki "banany" pasuja do venta? Czy sa faktycznie lepsze od zwyklych i czy chowaja sie pod gume przy szybie?
2. Non-stop wywala mi bezpiecznik nr 21, co wsadze 15 (taki powinien byc) to odrazu prawie wywala, a ostatnio nawet 20 poszla. Nie mam pojecia co to moze byc, dzieje sie to poprostu przy odpalaniu auta (wszystko inne powylaczane). Wie ktos co to czy bez elektryka sie nie obejdzie?
3. Kiedys gdy ventka jezdzil moj tata cos sie stalo z centralnym, a dokladniej to blokowal drzwi. Gdy sie przekrecalo kluczyk to czasem sie otwieraly a czasem nie mimo ze alarm zawsze sie wylaczal. To samo siedzac w srodku, gdy wcisnelo sie "cypek" to potem trzeba bylo wychodzic przez okno. Wkoncu odlaczyl pompke i tak sie wala w bagazniku juz pare lat. Teraz pytanie: co z tym fantem zrobic? Probowac podlaczyc ja i zobaczyc co i jak dokladniej? Czy moze kupic odrazu nowa? Ogolnie wolalbym uniknac podlaczania starej bo z tego co mi tatko mowil to byl niemaly problem z tym...
1. Czy tzw wycieraczki "banany" pasuja do venta? Czy sa faktycznie lepsze od zwyklych i czy chowaja sie pod gume przy szybie?
pasują, o wiele lepsze są, ale nie chowają się w tej gumie jesli chodzi Ci o tą na bokach szyb (one są do zbierania wody a nie do maskowania wycieraczek jak w nowszych autach)
mich_616 napisał/a:
2. Non-stop wywala mi bezpiecznik nr 21, co wsadze 15 (taki powinien byc) to odrazu prawie wywala, a ostatnio nawet 20 poszla. Nie mam pojecia co to moze byc, dzieje sie to poprostu przy odpalaniu auta (wszystko inne powylaczane). Wie ktos co to czy bez elektryka sie nie obejdzie?
Oświetlenie wnętrza i bagażnika,
zegar, centralny zamek, zapalniczka, MFA
sprawdz czy wszystko działa, sprawdź żarówki itp czy nie są gdzieś zaśniedziałe pordzewiałe złącza itp
mich_616 napisał/a:
3. Kiedys gdy ventka jezdzil moj tata cos sie stalo z centralnym, a dokladniej to blokowal drzwi. Gdy sie przekrecalo kluczyk to czasem sie otwieraly a czasem nie mimo ze alarm zawsze sie wylaczal. To samo siedzac w srodku, gdy wcisnelo sie "cypek" to potem trzeba bylo wychodzic przez okno. Wkoncu odlaczyl pompke i tak sie wala w bagazniku juz pare lat. Teraz pytanie: co z tym fantem zrobic? Probowac podlaczyc ja i zobaczyc co i jak dokladniej? Czy moze kupic odrazu nowa? Ogolnie wolalbym uniknac podlaczania starej bo z tego co mi tatko mowil to byl niemaly problem z tym...
możesz mieć odpowiedź na punkt 2
próbować podłączyć i ogarnąć bo co ori to nie jakiś chiński zamiennik
pozdrawiam
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Z elektryki to co wypisales wszystko dziala tylko ten centralny wlasnie nie. Ta pompka jest odpieta juz jakies 3 lata a bezpiecznik wywala od zimy jakos. Chyba jednak bede musial dac do elektryka bo jako poczatkujacy wole nic nie rozbierac, jakos nie mam farta do takich robotek i zawsze zle to sie konczy. A z ta pompka to wlasnie sie bratu przypomnialo ze wcale nie pompuje i na 100% walnieta jest ciekawe czym mnie jeszcze zaskoczy... Tak czy inaczej dzieki za podpowiedzi i odpowiedz co do wycieraczek bo glowie sie nad nimi juz dobre 2 miesiace
PS: akurat ktos na forum sprzedaje pompke to chyba sie skusze
Co do bezpiecznika nr 21 to problem rozwiazany. Przy tylnej szybie, pod klapa, jest taki szary cienki kabelek. Nie posiadal izolacji w jednym miejscu i bylo przebicie co skutkowalo wywalaniem owego bezpiecznika. Po zaklejeniu tasma izolacyjna problem znikl Pojawil sie takze problem z samowlaczajacym i wylaczajacym sie alarmem, tu takze zawinil ten kabelek.
Elektryka w ventce jest w miarę prosta i jak sam doszedłeś opiera się na kupie kabelków Dziwię się że Ci się chce tak drzwi zamykać ręcznie Pierwsze co u siebie robiłem w autku to centralny i naprawa alarmu a teraz już zapomniałem jak się otwiera samochód z kluczyka inna sprawa że w zimę masz święty spokój
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2012-05-15, 22:45, w całości zmieniany 1 raz
Tylko meczy mnie ten pek kluczy, kazdy do czego innego. Tak czy inaczej wlasnie sie przymierzam do zakupu pompki, tylko obawiam sie ze tez moze nie dzialac... no ale zobaczy sie z czasem.
kupuj potem będziesz dumał centralny to też parę kabelków ja co prawda nie używam zamka ale np rygielkiem ani kluczykiem od strony kierowcy nie można było zamknąć a winny przerwany przewód a ja już miałem w planach wymianę zamka
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-05-18, 08:24
mich_616, podłacz tą swoja pomkę w czyimś Vento lub golfie III i bedziesz wiedział czy jest sprawna, a jesli chcesz dalszych porad to napisz czy alarm masz dokładany na pilota cz fabryczny tylko
Wrocil problem bezpiecznika nr 21... znowu alarm sie sam wlacza i wylacza, ale tylko gdy bezpiecznik jest wywalony a wywala mi go za kazdym razem gdy gasze auto sprawdzilem kabelek tak jak zostal zaklejony tak dalej jest...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum