Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-05-03, 09:30 SZYBERDACH. PROBLEM INNEGO TYPU. POTRZEBNA RADA.
WITAJCIE!
Koledzy... mam takie pytanko.... gdzy nacisne na przycisk od sterowania szyberdachedm słychać tylko "PYKANIE" podpinałem dwa inne silniczki i dzieje sie to samo. Czy za doprowadzenie napięcia do silniczka odpowiedzialny jest jakiś przekaźnik???? dodam ze wszystkie bezpieczniki w skrzynce sprawdziłem.
Używałm tez szukajki na forum .... ale nie znalazłęm posta opisującego podobny problem.
no to mamy ten sam problem bo u mnie tez pyka za kazdym razem! a recznie bez zadnego problemu! wymieniłem cały mechanizm i przełacznik i dalej to samo! zna ktos odp na ta zagwostke???
_________________ kto testuje urzadzenia testujace samochody...oczywiscie ze VW
mi kolega podsunoł pomysł ze silniczek niema siły i siw wył. mowił zeby otworzyc i przesmarowac smarem szyny itd. powinno pomuc. niewiem nie probowałem.
Tam w silniku sa bezpieczniki termiczne ale nie wiem czy jak sie uaktywniaja to silnik pyka czy w ogole nie dziala.
Bezpiecznik nr 16 caly?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-05-06, 10:25
podstawowy to 21 od zapalniczki sprawdź jeszcze raz. A potem schemacik znajdż na forum golfa bez kłopotu znajdziesz to tylko kilka kabelków miernikim sprawdź czy sa potrzebne napięcia w kostce dachu i przełącznika. Zrób jeszcze test z domykaniem z kluczyka w drzwiach, jeśli zadziała to do dachu brak plusa po zapłonie reszta jest
też byłem zdziwiony ale tak jest taka możliwość i wtedy będzie pykać aby... oczywiście też są przypadki tak jak bradley pisał no ale to też do zrobienia jest
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2012-05-06, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-05-06, 22:36
devill4,
kolego... miałeś racje zablokowany był tą zaślepką .... przestawiłem ja i działa
tylko podnosi sie do gory,,,,, niestety nie odsówa sie do tyłu.... standardowo... prowadnice... nie wiem czy sie za to zabierac....
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-05-06, 23:31
Moim zdaniem zaslepka nie ma nic do rzeczy, ja mialem tak samo z dwoma silniczkami, pykal przy zamykaniu do polowy tylko zamykal ktos mi powiedzial ze silniczek nie ma sily, az wkoncu wyrzucilem ten szyberek kupilem inny z silniczkiem bosha i dziala:) ale sprawdze jeszcze z ta zaslepka czy to prawda ale watpie, Ps. mam na sprzedaz sprawny szyberek:)
vwjanekvento, w twoim przypadku to nie jest przyczyną...pisałem że zaślepka odcina zasilanie całkiem...u ciebie albo bezpieczniki termiczne albo prowadnice
devill4,
kolego... miałeś racje zablokowany był tą zaślepką .... przestawiłem ja i działa
tylko podnosi sie do gory,,,,, niestety nie odsówa sie do tyłu.... standardowo... prowadnice... nie wiem czy sie za to zabierac....
u mnie to samo!!! ale spróbuje jeszcze posmarowac jakims smarem bo recznie otwiera sie cały... a elektrycznie zacina sie w trakcie...jakby niemiał siły pchac szyby dalej i sie wył.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum