Wysłany: 2012-05-12, 20:45 Falujace obroty i gasniecie na gazie
Witam wszystkich. Mam problem z ventem. 1.8 gaz 75km, po przejechaniu jakis 40 km zaczal mi spadac z obrotow jak wrzucilem na luz. i na benzynie tez gasnie. pomozecie ? kable swiece wymienilem. chlodzenie ma dobre temperaturke trzyma. i na benzynie mi obrotki faluja strasznie czasami az gasnie tak spadna.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-05-12, 20:51
Cos zaczyna wariowac moj brat ma podobnie w golfie 3, jest duzo mozliwosci, cewka, silniczek krokowy ,czujnik halla, moze cos z gaznikiem a nawet komputer moze siadac
Kurde nie mam juz powoli sil do niego. Kupilem miesiac temu i zaczelo sie dziac jak zaczalem duzo jezdzic. mysle wymienic mieszalnik i filterek gazu zrobie ten silnik krokowy.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-05-18, 08:13
Krystek91, spróbuj resetu ECU opisy na kazdym forum, druga sprawa podstawa wtrysku - kontrla pod katem szczelności, następnie kable świece, potem dopiero silniczek krokowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum