Chłopaki diagnozuje silnik ostatnio Vagiem 4.9 i wyskakuje mi błąd sondy lambda typu "źle ustawiona górna wartość , źle ustawiona dolna wartość błąd sporadyczny"
to znaczy że mogę ustawić jakąś wartość i zniwelować błąd??? jeśłi tak to jak to zrobić ?
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-05-18, 08:35
Nie vagiem nic, jeśli masz LPG II generacji to prawdopodobnie winna jest źle ustawiona emulacja sondy ale jaką byś nie ustawił to i tak błąd sondy bedzie zgłaszany co niema wpływu na jazdę. Jesli nie masz LPG to być może sama sonda jes winna lub jej kable, ten błąd chyba troche źle przetłumaczyłeś, raczej "przekroczona" nie "ustawiona"
mam LPG 2 generacji. w zimna pogode auto gaśnie np przy dojeżdżaniu do ronda itp po wrzuceniu sprzęgła dopóki się nie rozgrzeje, a podczas jazdy przy ponad 3 tys obr. w aucie co jakis czas na pół sekundy spadają obroty i zaraz się podnoszą . ;/ maskara; /
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-05-19, 11:21
Kod:
w zimna pogode auto gaśnie np przy dojeżdżaniu do ronda itp po wrzuceniu sprzęgła dopóki się nie rozgrzeje, a podczas jazdy przy ponad 3 tys obr. w aucie co jakis czas na pół sekundy spadają obroty i zaraz się podnoszą . ;/ maskara; /
ja co prawda błędów sony nie miałem ale działo sie to samo, wymieniłem reduktor na nowy i po problemie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum