witam
chyba zdecydowana większość ludzi z forum mnie zna i byłe moje vento ;P
które pod koniec sezonu 2011 wyglądało tak:
w dniu sprzedaży vento wyglądało tak:
a teraz przyszedł czas na takie cuś:
MODEL: MK3 Variant, rok 1997
SILNIK: 1,9 TDI AFN
MOC: seria 110KM/ obecnie komp ze zmienionymi mapami na jakieś 120-125KM
MODY POD MASKA: lifty maski - wywalony seryjny drut podtrzymujący maskę, brak kata, zaslepiony EGR
ZAWIESZENIE: nowe zawieszenie gwintowane TA-Technix
UKLAD HAMULCOWY: seria
KOLA: Borbet A - przód 7,5" z oponami 195/40/16 dunlop sp sport 9000, tył 9" z oponami 215/40/16 yokohama
NADWOZIE: seria, Vento front z grillem starego typu, brak wycieraczki z tyłu
WNETRZE: seria, podgrzewane fotele, elektryczne szyby przód z komfortem, szyberdach elektryczny, elektryczne lusterka, podgrzewane lusterka, pirotechniczne napinacze pasów, 2xPP, 4 zagłówki, kieszenie materiałowe z lampkami z Vento, wysoki tunel z ręcznym z Vento, gałka z golfa V/tourana, tempomat, manetka od Vento z MFA (sama manetka), centralny z pilota, pilot scyzoryk, zegarek turbo boost autogauge w kratce nadmuchu
AUDIO: radio Kenwood KDC 4047UA + głośniki przód zestaw odseparowany Power Bass L60C
mam także nie zamontowane jeszcze: wzmak pod głośniki - Kenwood KAC 626, dystanse MDF, maty wygłuszające - Boll standard, brakuje mi jeszcze kabli - będą HW energetic cca 24
ZMIANY PRZEPROWADZONE: założona gałka zmiany biegów z golfa V/tourana + nowy czarny skórzany mieszek, wysoki tunel wraz z ręcznym z Vento + nowy czarny skórzany mieszek, kieszenie materiałowe z vento wraz z lampkami (jeszcze nie podłączone), założone audio z vento radio Kenwood KDC 4047UA + głośniki przód zestaw odseparowany Power Bass L60C, zegarek turbo boost autogauge w kratce nadmuchu, gwincik nówka sztuka bo nie znalazłem używki, koła z byłego vento borbet A, auto kupiłem na seryjnych alusach VW z oponami zimowymi i tamte aluski zostają tylko na zimę
PLANY: na pewno obklejenie na nowo podsufitki bo jest poodklejana i porozrywana, oczywiście na czarno wraz ze zmianą wnetrza na czarno, będzie drugi zegarek temp. oleju też autogauge, skończenie audio, z zewnatrz może pomalowanie kół w kolor budy, ale to się dopiero zobaczy i ukończenie soczewki bixenon która została mi po vento, do golfa dostałem także prawie kpl. klimę do założenia, może by to ogarnął myślałem też nad deską starego typu z vento, reszta to jakieś małe szczegóły jak zmiana podświetlenia deski czy końcówki wydechu "polerowane fifki"
Auto kupiłem wyłącznie dla tego że znam go od kiedy kolega go kupił, wiem że było z przodu pukniete, wiem że było całe malowane, ogólnie zadowala mnie blacharka bo była zrobiona w tamtym roku, zmienione progi, ruda zlikwidowana, ogólnie zostało mi zrobić jakaś dobrą polerkę i poprawić lakier w niektórych miejscach bo kolega sam sobie malował auto, także nie jest idealnie pomalowane.
Auto u kolegi zaraz po malowaniu (dla tego nie ma jeszcze listew na drzwiach) wygladało tak :
u mnie teraz z zewnątrz wygląda podobnie, tylko kółka mam założone z byłego vento Borbet A i grill jest czarny a nie grafitowy + halogeny
fotki dodam jak brat wróci do domu bo wziął mi aparat
pozdrawiam
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2012-05-20, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
fotki jak auto wygląda u mnie, jak go umyję i nasmaruję jakimiś smalcami to porobię lepsiejsze fotki ;P
gleba w golfie jest jako taka, z przodu gwintu zostało mi jeszcze 1cm, wahacze są ok 3 cm nad ziemią
z tyłu gwincik prawie na końcu, ale blokuje mnie opona żeby zejśc niżej (przy 2 osobach w aucie przyciera jak się bujnie) ... jeszcze w tym sezonie zagoszczą na tyle oponki 195/40/16
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2012-05-21, 10:24, w całości zmieniany 1 raz
wiele się nie zmieniło, ale i tak miałem dodać jakieś fotki więc dodaje
poza tym temat daleko zakopany :-P
a więc po kolei
fotka wnętrza na dzień dzisiejszy
syf na dywanikach musi być, w taką pogodę inaczej się nie da :-/
z zewnątrz front zmienił się na trochę ciemnniejszy
jest to soczewka bi-halogen (z ruchomą przesłoną) na żarnik żarówkę h7 (można wsadzić xenon z mocowaniem h7)
szkło nie jest wypolerowane, wiem że być powinno, ale nie ma xenonu w lampach także rozproszenie światła nie jest takie straszne, poza tym soczewki są trochę niżej ustawione aby nie razić jadących z przeciwka
lampy jeszcze do dopieszczenia, dokładnego ustawienia światła i podłączenia pozycji (lampki po dopieszczeniu i tak idą na handel jakby był ktoś zainteresowany - mam pomysł na fajniejsze lampki też z soczewką bi-halogen/bi-xenon)
i ogólny zarys, gwint skręcony do optymalnej jazdy na codzień w 2 max. 3 osoby
w tym sezonie raczej wizualnych zmian z zewnątrz już nie przewiduję, prócz kilku drobiazgów jak zaślepki w przedni zderzak, kratki czy końcówki wydechu ;-)
zacząłem także mody nad wnętrzem, a dokładniej czarnym sufitem, ale że znów nie mam pracy, mody staneły na kilku drobiazgach ...
pozdro, do kolejnego
tak wyglądał jakiś miesiąc temu, później dostał polerkę po całości i KIT -40
to była krótka przygoda, golfik dziś po 11 zmienił właściciela
poszedł prawie tak jak go kupiłem, tylko na KIT-ie -40
właściciel raczej nie pokaże się na forum bo to będzie teraz raczej rodzinne autko
zapomniałem zrobić fotki jak wyglądał obecnie
temat do zamknięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum