Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-05-08, 16:04
to napewno nie-poprostu chodzi mi o to, ze nie wiem, czy w nim tez jest sprezynka odciagajaca (jak w linkowym) i dlatego trzeba ja najpier napiac lekko, a dopiero pozniej przelozyc za bolec... ale jak juz narysowali przy tym liczniku biala kreske do tego, to trzeba sprawdzic, czy u nas tez czegos takiego nie ma
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Zaskoczyłeś mnie tym zdjęciem, z tego co wiem, wersja silnika AAM miała inne przełożenia wzglądem wersji ABS czy 2E , poniższe zdjęcia są zrobienie dziś, na 4 i 5 biegu. U mnie przy 4tyś obrotów jest 140km.h i nie chce mi się jakoś w to wierzyć że twój ma tyle co na liczniku, sprawdził bym jednak poprawność wskazań tego licznika, no albo, skrzynia z Diesla a jak nie, to sam nie wiem, ewenement .... ;] Pozdrawiam
dane fabryczne.jpg
Plik ściągnięto 8759 raz(y) 43,71 KB
bieg_4.jpg
Plik ściągnięto 8759 raz(y) 19,65 KB
bieg_5.jpg
Plik ściągnięto 8759 raz(y) 21,58 KB
_________________ ...a w sercu zawsze VENTO...
Ostatnio zmieniony przez janes 2007-05-08, 23:30, w całości zmieniany 1 raz
kurcze chłopaki znów zamieszałem w tym temacie
NIe sugerujcie sie fotką bo pewnie akurat noge z gazu zdiołem
, poprostu tak ja dałem bo tam na przedzie Przemo zasówa
A ten obiekt z przodu cały czas uciekał , ciekawe kto to ?
No ja mniej więcej mam cos podobnego, mianowicie przy 180 mam 4300 RPM na gazie, więcej mi nie chcał polecieć, ale tylko na gazie, na benzynce nie sprawdzałem. Także masz tak samo jak ja. I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, moment obrotowy - przy ilo obrotach jest? Coś mi się tak wydaje, że przy 3000, bo jak na 2 czy 3 biegu jadę, dochodzi do 3000 obrotów to czuć wyraźne pozytywne "kopnięcie" autem, znaczy że zaczyna go rwać do przodu ale czy to jest to?
[ Dodano: 11-05-2007, 21:04 ]
oczywiście chodzi mi o moment obrotowy do 1.8 55kW (AAM)
Bardzo długo auto sie rozpędzało, ale doszło do 180 i ani kilometra więcej nie chciało na tym gazie pociągnąć, a juz tak ze 180 jechałem jakis czas, gaz w deche i ni kilometra więcej - jakby miał jakąś blokadę czy co (nie wiem, jakby zachował się na benzynce...)
Ja Ci powiem, że i z 220 wyciągnie przy silniku AAM, ale będzie potrzebne z 10 km prostej ładnej drogi i przede wszystkiim benzynka, a nie gaz Na razie nie będę próbować, z resztą... po co. Ventka ma mi służyć do jeżdżenia, a nie do piratowania
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-05-14, 10:07
sebastian napisał/a:
I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, moment obrotowy - przy ilo obrotach jest?
Przy każdych. Moment obrotowy to jeden z parametrów silnika i zawsze jakiś jest.
No chyba że chodzi Ci o maksymalną wartość momentu ale to najlepiej odczytać z jakiegoś wykresu z hamowni dla danego silnika. Teoretycznie patrząc m.in. na tabelkę na stronie klubowej maksymalną wartość czyli 126 Nm powinieneś mieć przy 2600 obrotów.
Panowie wszystko jest ładnie pięknie dopuki sie nie założy większej felgi jak 14" osobiście zmieniłem alu z 14" na oponie 185/60 na 16" na oponie 195/45. Autko się już tak szybko nie rozpędza chociaż średnica i obwód ten sam. zmieniła się za to szerokość i waga z 14kg na 17,8 kg. Teraz potrzebuje dłuższej prostej żeby się rozbujać tak jak kiedyś pozdrawiam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-16, 12:35
Ojej 100P to co piszesz to nie najlepsze wiadomości, dobrze ze się na większe fele nie porwałem...
A ja sie zastanawiam na wymiana opony 185/60/R14 na 195/65/R14 lub chociaż tylko żeby zwiększyc profil opony, ale nie wiem jak to będzie się na alu prezentowało. Ma ktoś z Was taką grubszą opone na alu 14-stkach??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum