Silnik: 1.8 75 KM Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 906 Skąd: sam nie wiem
Wysłany: 2012-06-09, 11:41 pilna pomoc
qpilem swiatelka jazdy dziennej i potrzeduje je podlaczyc.dodam ze maja trze przewody.jeden to masa,drugi idzie do lamp a ten trzeci to nie wiem gdzie go podlaczyc,myslalem o stacyjce ale nie wiem czy dobrze.dodam ze maja wbudowany automat,chce by sie zaswiecaly po wlaczeniu zaplonu a gasly po wlaczeniu swiatel,teoretycznie tak ma byc.jesli bedzie to stacyjka to pod ktory kabel od stacujki podlaczyc?
Silnik: 1.8 75 KM Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 906 Skąd: sam nie wiem
Wysłany: 2012-06-11, 20:20
sory ze zapytam ale gdzie on sie miesci.dzis probowalem podlaczyc i niby wszystko dzialalo ale gdy zapalilem silnik to swiecily sie i diody i lampy.podlaczylem pod czarny przewod idacy od stacyjki do kostki w skrzynce bezpiecznikow.a na dodatek to widac bylo ze diody lekko mrygaly.
Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2012-06-12, 07:52
przy głowicy masz okrągłą kostkę sprawdź gdzie tam się pojawia prąd po przekręceniu stacyjki i tam podłacz, żadna filozofia. Albo pod ten cienki kabel który idzie do alternatora (wzbudzenie) i wtedy zapalą ci się ledy dopiero jak samochód odpalisz.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum