Wiem że był już podobny post ale mimo wszystko : czy jeżeli kupię nową wkładkę , zamienie zapadki na te z mojej i włożę z powrotem ,to nie będzie żadnego problemu z centralnym zamkiem ?
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2012-06-19, 18:53
po pierwsze: co tam jest urwane, bo ze zdjęcia wnioskuję tylko brak wiosełka
po drugie: wkładka nie ma nic wspólnego z działaniem centralnego ... bez wkładki, jak włożysz śrubokręt, to centralny też zadziała ok. jeżeli kupisz nowy bębenek i zmienisz zapadki (na wyczyszczone ) i będzie kluczyk obracać, to o centralny nie musisz się martwić
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2012-06-19, 18:54, w całości zmieniany 1 raz
jeżeli to Twoje foto, to tak jak kolega Radex zauważył, masz połamane wiosełko, nie musisz kupować kompletnego wkładu, wystarczy samo wiosełko
na oryginalne wydasz jakieś 7 zika za podróbę dasz góra 3 ale będziesz musiał spiłować kawałek żeby je dopasować.
no i mam nadzieję, że nie zgubiłeś sprężynki co była pomiędzy wiosełkiem a bębenkiem
a jak masz już wyjęty wkład z zamka to rozbierz bębenek i po przeczyszczaj wszystko, zapadki najlepiej przeszlifować na drobnym papierze ściernym no a na koniec przesmaruj, to nie będziesz w zimie narzekał że ciężko chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum