jezeli bedziesz mial tablice US to moga dowod zabrac ale jezeli oryginalna nasza PL to nie ma w przepisach wyszczegulnione gdzie dokladnie ma byc umieszczona. ma byc z przodu tylko zeby byla widoczna.
jezeli bedziesz mial tablice US to moga dowod zabrac ale jezeli oryginalna nasza PL to nie ma w przepisach wyszczegulnione gdzie dokladnie ma byc umieszczona. ma byc z przodu tylko zeby byla widoczna.
Wysłany: 2012-07-29, 13:18
tablica musi być w miejscu wyznaczonym przez producenta, bo musi być widzoczna. większość policjantów się nie czepia ale mogą zato zabrać dowód i ukarać mandatem nawet do 500 zł. ja dostałem 100zł za tablice za szybą.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
a jeśli mam gładki zderzak bez wnęki, i widać że nie mi miejsca na tablice na nim to co?? nie przykręcę po chamsku na wkręty bo nie po to robiłem tak zderzak... kładę za szybę ale żeby było ją widać cała, nie że pół widać a pół nie. ew można na trytytki do kratek
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-07-29, 19:11
matisim napisał/a:
a jeśli mam gładki zderzak bez wnęki, i widać że nie mi miejsca na tablice na nim to co?? nie przykręcę po chamsku na wkręty bo nie po to robiłem tak zderzak
a co to jest za tłumaczenie ,równie dobrze mozesz zrobic klape "na gladko" i usunac tablice rowniez z tylu ,albo i lampy jak szalec to szalec. A potem tlumaczyc ze nie po to tak robiłem zeby teraz przyczepiac tablice.
Ludzie sa przepisy i nikt ich nie przeskoczy mozecie robic po swojemu ale nie jak wam zabiora dowody to miejcie pretensje tylko do siebie
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
gadałem ostatnio z policjantem na temat tych tablic, dowodu mi nie zabrał ale mógł i powiedział że fakt tablica nie musi być na zderzaku ale musi być z przodu widoczna więc ja dałem dwa uchwyty mniej więcej tam gdzie przykręca sie zderzak do belki i tablica jest pod nim a w środku nie może być z jednego najważniejszego chyba powodu- wrazie wypadku/ stłuczki może komuś krzywdy na robic! i tu sie zgodzę więc lepiej nie wozić jej za szyba...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum