Pisalem w innym temacie ale nikt nie odpowiada na problem.
Koledzy mam pytanie do tych skroplin z klimy a mianowicie: podczas dzialania klimy leje mi sie do auta na wycieraczke pasarzera i to dosc sporo. Gdzie mam szukac tych odprowadzen skroplin i jak mam to szybko zrobic? Moze ktos posiada jakas ksiazke w pdf gdzie to jest opisane? Woda cieknie mi tylko przy zalaczonej klimie. Jak jade ale tylko przy skrecaniu to slysze ze dmuchawa mi zwalnia i jak bym slyszal wode w srodku. Koledzy pomozcie i podeslijcie jakies ksiazki lub zdjecia bo jestem z tego zielony i co moze byc przyczyna.
Weź tam zajrzyj pod deskę skąd to się leje. Powinno być wyprowadzenie na grodzi czołowej (przynajmniej w Passacie B4 i Toledo 1L tak mam) takim gumowym wężykiem.
Koledzy moj post odbil sie lekko echem ale poradzilem sobie z problemem. Woda zbierala mi sie gdzies w okolicach skraplacza przy wlaczonej klimatyzacji i przy jezdzie wylewala sie na nagrzewnice i do wentylatora, po czym sciekala na wycieraczke pasazera.
Szukalem wezyka na grodzi wewnatrz i od strony silnila i nie znalazlem, po wnikliwych poszukiwaniach znalazlem odplyw skroplin na grodzi ale wnietypowym miejscu. Koncowka wezyka skroplin znajduje sie za wygluszeniem komory silnika ktore znajduje sie na grodzi ( srebna folia z wata szklana ) i na samym dole w tym wygluszeniu jest wycieta taka klapka pod ktora znajduje sie wylot skroplin klimatyzacji. Ten wylot zatyka zapadka gumowa ktora poprostu sie skleila i sie nie otwierala. Po udroznieniu walnela woda jakby z wiadra. Jak by ktos miak taki problem to polecam najpierw to sprawdzic tylko nikt nie wiedzial gdzie ten wezyk sie znajduje.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-08-03, 11:08
ja u siebie w ostatni weekend zauważyłem ten sam problem, semp, gdybyś wrzucił jakąś fotkę gdzie dokładnie znajduje się ten odpływ pod wygłuszeniem był bym bardzo wdzięczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum