owszem, ale wersje 136 KM. - pękają głowice
2.0 140 KM są już poprawione i nic się z nimi nie dzieje.
KAISER napisał/a:
Rozważałem też Peugot 407 - ale spotkałem się z opiniami o awaryjnej elektronice.
też o tym słyszałem, ale w każdym teraz nowszym aucie gdzie jest zbyt dużo tej elektroniki to wszystko wariuje. Ponadto Peuegoty czy Renówki są już zapewne na Common Railu, ale grupa VAG ma w dalszym ciągu stare, dobre i sprawdzone PD. I osobiście wolałbym starszy PD niż nowszy CR.
2.0 TDI na pompowtryskach (PD) są wadliwe, 2.0 TDI na common railu (CR) są poprawione i dużo mniej awaryjne także jeśli już to tylko CR
Fordy mają słabe diesle, czytaj awaryjne
uważaj na auta po flotowe (szczególnie Mondeo i Octavia) bo będą po dużych przebiegach i mega zajechane, a ktoś je może tylko odpicować do sprzedaży
w tych pieniądzach możesz kupić tourana przed liftowego w 7 miejsc z dobrym dieslem .
He he. Pewnie chcesz dobrze - ale mógłbym co najwyżej kłaść codziennie lapsa na innym miejscu lub od czasu do czasu wozić żonę (i też za każdym razem na innym).
Poza tym - to nie te roczniki. Ja chcę minimum 2005 rok.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2012-08-29, 21:27
Opel Signum......V6 Turbo....ten sam motor, który mają nieoznakowane Vectry, rzadki....niepozorny a swoje robi.....a jak wolisz klekota to 1.9 coś tam coś tam-150KM co prawda serwis trochę boli ale co tam
Silnik: 1.9TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 94 Skąd: by tu kasę wziąć...
Wysłany: 2012-08-29, 22:56
W Octavii pierwszej generacji do 2004 na pewno. W Leonach, Golfach4, Toledo i wszystkim podobnym do 2004 roku. Audi do 2001r bodajże.
W Octavii 2 są 1.9TDI już na pompowtryskach.
Ja mam AFN (110KM/232Nm) czyli prawie to samo co ASV. Według licznika 490tys km. Ale raczej źle przekręcony licznik bo auto nie bierze ani grama oleju od wymiany do wymiany co 12tys km. Przez 20tys km tylko wymiany podstawowe. Zima -20 stopni od strzała. Ojciec ma Skodę Octavię 1.9TDI ASV z ori przebiegiem 232tys km. To samo przez 40tys km. Zero jakichkolwiek napraw poza bieżącym serwisem.
Jak słyszę historie o pomopowtryskach, kołach dwumasowych itp to odechciewa mi się kupować czegoś noweszego.
Ostatnio zmieniony przez lukasz_vip 2012-08-29, 23:14, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum