Silnik: 1.8
Wysłany: 2012-09-05, 20:40 Montaż sierpów i zabezpieczenie antykorozyjne
Potrzebuje konkretnej i sprawdzonej porady jak zabezpieczyć błotniki tak aby po założeniu sierpów nie pojawiła się korozja. Myślałem aby podkleić silikonem ale nie wiem czym posmarować pod sierpem a nie posiadam otworów na nity jak w oryginale.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2012-09-05, 22:44
Ja bym wcale tego nie zakładał. Mam u siebie ale walczyłem... i nadal trochę... z przyleganiem sierpa do błotnika. Klej do szyb, taśma dwustronna, jakiś tam inny klej do tworzyw sztucznych i po paru dniach jak słońce podgrzeje ten plastik to potrafił się odkształcić (może dlatego, że podróby). Teraz testuję taką kombinację: kropelka, taśma dwustronna, kropelka. Miesiąc czasu i trzyma.
Co do zabezpieczenia to przy okazji smarowania bitgumem tylnych nadkoli, zasmarowałem rant błotnika i na to założyłem sierpa. A górną krawędź na taśmę i kropelkę.
Osobiście już bym tego nie zakładał ale tylne błotniki miałem trochę nadgryzione zębami czasu i rudzielca. Naprawiałem je zaraz po kupnie autka (sierpy już na nim były) w domowych warunkach i chciałem przykryć swoją robotę
Jeśli zacznie go chrupać dalej w tym miejscu prowadzę na wstawianie reparaturki i wyrzucam te nakładki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum