witam! Czym może być spowodowane podcinanie opon na osi przedniej na 3 cm od krawędzi opony środek nie tknięty boki starte i czym bliżej krawędzi tym bardziej podtarte zewnętrzna strona jakby trochę mocniej choć od wewnątrz tez są podtarte. czyżby zła geometria
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2012-09-19, 08:29, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-09-19, 08:49
jak po obu stronach to raczej nie wina geometrii ,moze zle cisnienie albo takie opony.
Mialem tak na toyo i w wulkanizacji mi powiedzieli ze niektóre z opon tak sie wycieraja
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2012-10-08, 21:52
krzeszak napisał/a:
to ile wy dmuchacie opony 195\50\15" mam po 2bary wszystkie kola
Mi to wygląda na za niskie ciśnienie. Opony powinno pompować się i sprawdzać jak są chłodne czyli najwyżej po krótkiej przejażdżce. Sprawdź jakie powinieneś mieć nominalne ciśnienie w kołach na klapce baku. U mnie bez obciążenia daję 2.3 przód i 2.1 tył ale ja mam diesla. A może Ty jeździsz mocno załadowany??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum