Wysłany: 2012-10-05, 18:21 Ciąglę pękający kruciec wody
Witam mam problem mianowicie już 3 raz w ciągu pół roku pękł mi kruciec wody w miejscu pod górną śrubą która go utrzymuję i nie wiem czemu?? macie pomysły? zdjęcie wstawię później
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2012-10-06, 11:50
przyczyna pierwsza: kupujwesz marne zamienniki od Toprana, zamów oryginał, ja dałem 36 zeta i mam już kilka lat więc warto
druga, za mocno dokręcasz, to jest plastyk, niby ma tulejkę metalową w otworze na śróbe ale jak przesadzisz to tulejka się rozpiera i rozrywa plastyk
trzecia - coś masz źle zamontowane, np wąż reduktora jesli masz LPG opiera się o górny waz chłodnicy lub o ten króciec i za bardzo go obciąża.
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-10-06, 21:17
Tak jak kolega wyzej napisal za mocno dokrecasz i peka plastik nie zauwarzysz tego od razu (choc czasem tak) a po jakims czasie pusci zwoc uwage na plaszczyzne kroćca bo trafiaja sie polokragle i mozna je wtedy odrazu wyrzucic
no gdyby były to na pewno bym kupił metalowy:) kupuję ze szrotu który części tylko z niemieckich samochodów ma i tylko oryginały w super stanie , za każdym razem czyszczę podstawę głowicy i na silikon jeszcze ale może faktycznie za bardzo dokręcam a na przewodzie nie leży żaden przewód który go obciąża ale wydaję mi się że to może być przyczyna poduszki przedniej silnika i zła amortyzacja w momencie gdy ruszam silnik lekko do góry idzie a później opada więc i rura może ciążyć a do tego rozgrzany kruciec to już w ogóle i pęka tylko czemu w tym samym miejscu co zawsze?? co myślicie
Poszedłem i kupiłem nowy kruciec marki Topran i zapłaciłem niego 3 razy mniej jak za używany na szrocie założyłem i jak narazie ok zobaczymy co dni przyniosą ale metalowych nie było hehe
Ostatnio zmieniony przez kogix 2012-10-16, 18:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum