vwjanekvento, jeśli chodzi o lampy to siedzą tam pozycje LED o takim lekkim niebieskim zabarwieniu (miały być białe ) Misiaki się o to nie czepiają (odpukać), ani o pozycje w kierunkach. Ledy kupiłem w sklepie motoryzacyjnym bodajże 4 zł sztuka Niewielki koszt, a w miarę spoko wygląda, jeśli chodzi o halogeny to są one obklejone żółtą folią.
lesny1982, Podziekował za pomoc w odp. Co do żarówek H4 to też mam takie włożone jak w linku
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2012-11-03, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
vwjanekvento, kolega leśny ma rację. Znajdziesz na 100% Tak jak mówiłem LED znajdziesz w sklepach motoryzacyjnych, a żarówki H4 kupiłem w biedronie za 10 zł Były H4 i H7 na 100% Chociaż teraz myślę, że wymienię na poprzednie, albo lepsiejsze kupię bo na krótkich słabe światło dają. Jak jest sucho to jeszcze ujdzie, ale jak po pada to gorzej jest prawie nic nie widać. Za to długie są ok
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2012-11-03, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-11-03, 22:41
Seeken, tak bla bla bla:P nie czepiaja sie ja zjechałem z takimi żarówkami pare długich tras i mijałem wiele patroli i też sie nie czepiali dopóki nie zatrzymali mnie na rutynce i policjant sprawdzał światła także jak Piter pisze
lesny1982 napisał/a:
jest ryzyko jest zabawa
Nie bawisz sie nie żyjesz
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Rafik, I co mnie straszysz Jeśli chodzi o zdjęcia to autko stoi na samych pozycjach. Tamte H4 dają takie zimne białe światło, ale tak jak mówiłem jak popada to nic nie widać wczoraj się przekonałem. Dlatego dziś wrócę do starych żarówek i będę myślał dalej jakieś inne zapodać lepsze
PS. Podoba mi się stwierdzienie '' jest ryzyko jest zabawa''
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2012-11-04, 09:15, w całości zmieniany 1 raz
No to sobie wykrakałem! Miśki się nie czepiają tiaa.... Jadę dziś spokojnie nie wadząc nikomu i bach rutynowa kontrola drogowa myślę sobie, że luzz mam trójkąt, gaśnice itd... a policjant do mnie ''proszę zapalić pozycje i zapraszam do mnie'' Nie wiedziałem za bardzo o co chodzi . A policjant do mnie ''dlaczego kierunki się cały czas świecą ? '' No tak.. bo mam tam wlutowane pozycyjne żarówki Poszliśmy do radiowozu i dostałem wykład, że w Polsce nie może czegoś takiego być, że nie powinienem w lampie grzebać i elektryce bo homologację straciłem (ogólnie zagroził mi 250zł mandatem i zabraniem dowodu ) Ale wyciągnąłem żarówki i obyło się bez mandatu i z dowodem w kieszeni. I tu moje pytanie teraz jak to w końcu jest z tymi kierunkami Mogą być czy nie ? Dodam, że pozycje nie były jaśniejsze niż mrugający kierunek.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2012-11-08, 20:20
Seeken, nie mogą być to nie ameryka i pozatym według mnie to głupota zakładanie pozycji w kierunkach tylko stwarza to zagrożenie na drodze sam sie o tym na własnej skórze przekonałem poprostu myli to innego kierowce i stwarza zagrożenie bo można bardzo łatwo spowodować wypadek :/
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Seeken, mogą być o ile to fabryczne rozwiązanie Inne opcje nie wchodzą w grę Ja już pare razy się tłumaczyłem że mam jette a babka z urzędu się pomyliła i wpisała w dowodzie " vento "
Szkoda, że nie mogą być Teraz jakieś gołe te autko się wydaje. Hmmm tak jak kolega Aeternus mówi może uda się dorwać gdzieś fabryczne kierunki, a potem mówić, że to jakaś wersja specjalna i było tak od początku. Ale jeszcze nie teraz
Ostatnio zmieniony przez Seeken 2012-11-09, 09:41, w całości zmieniany 2 razy
Dawno tu nic nie pisałem Ventylek trochę dostał po zimie .... ruda, ruda wrr... ale postanowiłem, że pójdę z nią na wojnę i w przyszłym tygodniu oddaję do roboty. Zrobiłem mały eksperyment i dałem do pomalowania seryjne felgi od VW. Rant w białą perłę, cała felga w srebrną perłę no i znaczek VW na kapslu maźnięty na biało Po ogarnięciu rudej w planach mam przydymić przednie lampy, pomału do przodu coś się przy ventku zmienia A tak btw pasta do butów w sztyfcie + plak = zajebiste czernidło do plastików
pawelvw, Nie mam innych, jak uda mi się zrobić lepsze to na pewno dodam Niestety mój telefon nie robi najlepszych zdjęć. jacekdkigs, działają. Powinieneś mieć Continue to the media jak coś to w to kliknij.
No walka z rudym zakończona pełnym sukcesem ! Zgodnie z radami pomalowałem grill Przyciemniłem boczne kierunki, na nowo lampy z tyłu i znaczek VW.. ogólnie powoli autko będzie ubierane w czarno-srebrne barwy Mam kilka fotek z wypadu do Pasłęka.
Co do dalszych planów... hmmm... chciałem zapiąć wtryskiwacze z Audi A6 C4 2.5 TDI AEL i dalej jest taki plan tylko odłożę trochę $$$ Lepsze koło myślę, że 16 '' powinno wystarczyć no i założyć sprężyny 40mm. To na razie tyle
vwjanekvento, Znajomy też cały czas mówi o hokeju co do lamp muszę kupić folię do lamp Bo folią do szyb nie szło dobrze tego zrobić ;/ cały czas jakieś zagięcia albo pęcherze wychodziły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum