Witam przeszukałem forum i nic ciekawego nie znalazłem otóz mam taki problem nowa kopulka , iskra jest , paliwo dochodzi do wtrysku lecz wtrysk nie podaje paliwa co moze byc bo slyszalem ze moze to byc przez jakis sterownik wtrysku ? mozliwe ? dodam ze psikam plak w filter i łapie ale nie zapala.
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-11-10, 19:58
Sprawdz czy dochodzi prad do wtryskiwacza moze gdzies przewody sa ulamane bezpieczniki w skrzynce nie jestem pewien ale chyba 15 odpowiada za elementy elektryczne silnika.Moze juz wtrysk skonczyl zywot?To stalo sie nagle?I rozumiem ze bez LPG?
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2012-11-11, 00:44
A jak na gazie odpala?Ostatnim czasem walczylem z takim przypadkiem w polonezie zasilanie na wtrysku bylo podmieniane dwa wtryski i zero oddzewu po dlugiej walce okazalo sie ze kabelek co odcina wtryskiwacz po przelaceniu na gaz byl przerwany i niebylo impulsu do otwarcia wtrysku po zlaczeniu poldek pali na dotyk.Tak ze przejzyj bezpieczniki pod maska od gazu a jak nie to musisz popatrzec na instalacje od lpg
na gazie tez niechce zapalic bezpieczniki wszytskie jakie sa to sa dobre i te pod maska i tw w srodku auta , iskra jest przewody podpiete 1 3 4 2 , paliwo dochodzi tylko ten wtrysk nie podaje musze popatrzec kable. a moza jakas masa nie laczyc i dlatego tak jest ?
Zrobione hura przewod co idzie od wtriskiwacza i polaczony jest z kablem od gazu bylo na laczeniu tych kabli stopione razem wszytsko i przyklejone do silnika kolo skrzyni ;/ zaplon ustawiony i teraz lepiej pali i zbiera sie dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum