Silnik: 1.9D Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-02-04, 13:23 Przerywa zimny
Witam.
Jak silnik jest zimny, to na 1800 obr/min zaczyna przerywać. Jak dam więcej lub mniej obr. to jest ok. W przewodach przy filtrze paliwa widać jak lecą bąbelki. Problem występował już przed zimą. Układ zapowietrzony?
gdzieś do obiegu paliwa dostaje ci się powietrze. posprawdzaj szczelność wszystkich przewodów i przy okazji pompy. Ja mam to samo u siebie, ale tylko teraz jak zimno jest, i to chyba przez to, że ropa zamarza
no i niestety problem powrócił wraz z nadejściem zimy zaczął przerywać, ale tylko na wysokich obrotach na 4, 5 biegu! myślałem że to filtr paliw więc go wymieniłem, nie pomogło przepływomierz ma ze dwa lata, filtr powietrza wymieniony w tamtym roku, nastawnik pompy czyszczony też rok temu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum