tylko nie wiem czy te 2gie rozwiazanie to dobry pomysl i czy wgl cos ogrzeje
OCZYWISCIE PIEWSZE W KOLEJNOSCI O USZCZELNIENIE BLACH, nie wszedzi zeby sie nie podusić i wylot na rure kominową
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-12, 21:56
goły blaszak ciężko będziesz miał ogrzać, najpierw wybij go styropianem, wg mnie koza lepsza będzie, bo promiennik drogo wyjdzie, butla LPG 11kg starczy Ci na 2-3 dni średniego ogrzewania
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2012-12-13, 07:01
Ok, dzieki to bede za kozą bo tak wlasnie sie zastanawialem na ile mi butla starczy, steropianem to dopiero na nast sezon jak go powieksze, no chyba ze wstawie koze i bedzie zimno dalej to wtedy walne steropian
Dmuchawy są głośne. Najlepszym rozwiązaniem będzie koza ale bez wcześniejszego ocieplenia blaszaka ogrzewanie go mija się z celem, co nagrzejesz to momentalnie wyziębnie.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2012-12-18, 14:59
JAk masz dostep do jakiegoś drzewa to koza, zdecydowanie da rade.
Jeśli masz dostęp do stacji gdzie podjeżdżasz z butlą i wbija ci te 10L gazu do niej, to tez taki promiennik ciepła się sprawdzi, ale koza dłużej utrzyma ciepło i szybciej nagrzeje pomieszczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum