Wysłany: 2012-12-15, 21:21 VW Vento By butcher1989
Witam Was Jakiś czas temu zakładałem tu temat ale gdzieś go wcieło Więc dzisiaj postanowiłem zrobić to jeszcze raz by pokazać Wam swoje Vento
Mianowicie jest to Vento z 1995 roku. 1.8 ADZ 90 KM. Jak go kupiłem (6200 zł) w marcu 2012 to miał nalatane 178 K z groszami. Do dzisiaj zrobiłem nim ledwo 5000 km. Byłem nim w weekend majowy na mazurach ze znajomymi (gdzieś tam na fotce jesteśmy ), raz w pracy pod granicą ukraińską a teraz częściej jeżdżę nim sporadycznie tak samo do pracy do Radomia.
Trochę rzeczy w nim już wymieniłem:
- rozrząd
- filtry powietrza, oleju i gazu
- elektryczny mechanizm szyby od strony kierowcy (kupiłem jakiegoś chińczyka, który posypał się po 3 miesiącach i teraz nie mam szyby )
- oponki zimowe 5-6 mm (nie te co na fotach)
i pewnie coś jeszcze ale nie pamiętam już
Na dniach będę wymieniał przednią lampę od kierowcy no w mojej jest dziura i obudowę termostatu bo mi leje i mi ucieka płyn chłodniczy Wrrr
Jak coś będę robił to wszystko będziecie wiedzieć
W okresie wiosna/lato mam zamiar kupić ładniejsze alufelgi z oponkami bo mi się za bardzo nie podobają Zawieszenie mam seryjne i tak myślę założyć jakieś 15 cali o ładnym wzorze, tylko za bardzo nie mam pojęcia o tych wszystkich ET :0 Obniżyłbym zawieszenie ale boje się że pourywam zaraz coś, hokej się zniszczy itp biorąc pod uwagę nasze dziurawe drogi i co trochę montowane spowalniacze...
W planach mam też troszkę zmian wizualnych ale wszystko w swoim czasie :)
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-12-15, 21:41
Niezla baza do zmodzenia nie boj sie gleby, Ja mam kit i czasem o cos przychacze ale, zamierzam kupic gwint bo chce nizej, spowalniaczami sie nie martwie zawsze jest jeszcze bieg wsteczny
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-15, 21:42
Ładna venta i ten kolorek LC6P zawsze będzie mi się dobrze kojarzył z moja pierwszą ventką. Tu masz temat o ET życzę miłej lektóry http://forum.vwvento.org/...66789c69#239088
Gleba nie przeszkadza w jeździe, jak spróbójesz to nie wrócisz do ori zawiasu, a koła 15" to takie minimum, ja zaczynałem od 14" potem było 15" a teraz śmigam na 17" na sztywnym zawieszeniu w zakrętach przyspieszasz jak na prostej
Niezla baza do zmodzenia nie boj sie gleby, Ja mam kit i czasem o cos przychacze ale, zamierzam kupic gwint bo chce nizej, spowalniaczami sie nie martwie zawsze jest jeszcze bieg wsteczny
Pomyślę bo wydaje mi się że wysoko stoi, a bardzo podobają mi się obniżone :)
Dobrze kolezanka pisze smoked by sie przydal, a skoro zima to czas jest odpowiedni na robote a i ventyl nabierze rumiencow
długo myślałem o soczewce albo ringach bo na mazurach widziałem takie lampy na żywo i bardzo mi się podobalo, a jeśli chodzi o smoked to też jest bardzo super tylko za bardzo nie wiem jak się za to wziąć ale chyba gdzieś na forum widziałem instrukcje, poszukam potem a druga sprawa że mieszkam w bloku i kurcze nie mam gdzie robić takich rzeczy bo auto stoi cały czas przed blokiem
jeśli mowa o soczewach , wyglądają mega, ale to wyższa szkoła jazdy ^^
a co do smoked'a wyciągnij sobie lamy pod blokiem i resztę zrobisz w ciepełku D Fajna szybka sprawa , jakbyś chciał coś wiedzieć to pisz D powinieneś się cieszyć, nie masz najgorzej. Ja mieszkam na takim zadupiu, że do garażu ciężko wjechać, a na dworze taki halny że maski nie idzie utrzymac haha powodzenia
_________________ Ride4Sin
Chodź, pokaże Ci co oznacza kobieta za kierownicą.
butcher1989, ładna ventylka,gleba ładne koło soczewki na bi-ksenonie,ciemne szyki z tyłu i będzie ładnie i inny grill o ten jakoś mi nie pasuje ale to tylko moje zdanie
a tutaj masz poradę jak zrobić smoked,tylko jak masz nie ori odbłyśniki czyli nie masz tego karbowanego w odbłyśniku to tego nie maluj bo będzie dupnie świecić wiem to z autopsji http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2012-12-20, 18:22
hrubek18 napisał/a:
ja obklejałem i nie odeszło
Albo nie miałes ori odbłysników
Ja oklejałem tą papierową lakierniczą co prawie kleju nie ma i pozłaziło ,tak wiec lepiej nie ryzykowac tylko pędzelkiem pomalowac
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-20, 18:31
Ja zrobiłem jeszcze inny patent, a mianowicie odbłyśniki posmarowałem smarem przed malowaniem, potem smar wytarłem razem z farbą po malowaniu i jest git Pewnie zamiast smaru można by użyć oleju lub jakiegoś tłuszczu roślinnego.
butcher1989, ładna ventylka,gleba ładne koło soczewki na bi-ksenonie,ciemne szyki z tyłu i będzie ładnie i inny grill o ten jakoś mi nie pasuje ale to tylko moje zdanie
a tutaj masz poradę jak zrobić smoked,tylko jak masz nie ori odbłyśniki czyli nie masz tego karbowanego w odbłyśniku to tego nie maluj bo będzie dupnie świecić wiem to z autopsji http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
Właśnie przypomniałeś mi że będę szybki przyciemniał grill mi jak najbardziej pasuje i to jest moje zdanie Jeśli chodzi o tą poradę to plus dla CB Takiej czytelnej instrukcji nie mam nawet do pralki :P
Jako że znalazłem dzisiaj trochę czasu postanowiłem zmienić lampę bo była pęknięta. Na początku bardzo nie miłe zaskoczenie bo auto mi całe zamarzło. Nawet kluczyka włożyć nie mogłem po godzinnej męczarni wsiadłem przez tylne drzwi i odpaliłem auto. Kumpel udostępnił mi garaż i zacząłem rozbierać ventyla.
I tu kolejne moje zdziwienie bo wtyczki od lampy nie pasowały...
W kupionej lampie mam właśnie takie wejście a z auta wychodzi mi inna taka w formie kwadratu. I tu moje pytanie czy da się kupić jakiś adapter/przejściówkę żeby to się zgrało?? Bo teraz święta są i zanim sprzedam tą lampę, odzyskam kasę i kupię właściwą minie trochę czasu. Czy po prostu tańszym kosztem zamienić miejscami tylko klosze??
Los też chciał że zapomniałem kluczy do domu i wpadłem na taki pomysł oświetlenia tunelu.
Wysłany: 2012-12-21, 16:44
http://allegro.pl/adapter...2868547515.html
tu masz potrzebną przejściówkę, poprostu kupiłeś lampę starego typu, możesz przełożyć klosz bądź wiązkę ze starej do tej co kupiłeś, a co do tego podświetlenia to mi to średnio wygląda
A teraz trochę mniej miłe informacje... Mój Ventylek nie przeszedł wczoraj przeglądu do wymiany tuleja wahacza, tylnie amortyzatory i brak szczelności instalacji gazowej pod machą... Gościu to zaniemówił jak sprawdził tam jakimś urządzeniem, zaczęło wyć i skali brakło. Powiedział że pierwszy raz coś takiego widzi i że jeżdżę na bombie...
Ręce opadły... trzeba szukać jakiegoś co na lewo podbije
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2012-12-23, 18:25
jest cos takiego jak edycja napisanego postu od pierwszego napisanego postu masz 30 min. czasu żeby go edytować lub dopisać coś o czym zapomniałeś a ty napisałeś pod pierwszym postem jeszcze trzy dodatkowe zamiast edytować ten pierwszy i tam wszystko umieścić ale na drugi raz będziesz wiedział
Gościu to zaniemówił jak sprawdził tam jakimś urządzeniem, zaczęło wyć i skali brakło. Powiedział że pierwszy raz coś takiego widzi i że jeżdżę na bombie...
Ręce opadły... trzeba szukać jakiegoś co na lewo podbije
ręce opadają, staniesz koło takiego w korku i wybuchnie razem z Waszym autem, normalnie brak słów. To, że Tobie może coś się stać, to mnie nie obchodzi, skoro w ten sposób podchodzisz do sprawy, ale pomyśl o innych na drodze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum