Witam, panowie mój problem polega na tym że zaczeło mi cieknąc paliwo z przewodu przelewowego miedzy wtryskami. Jak to zrobić wiem, tylko moje pytanie brzmi czy te przewody muszą być jakiejś określonej długości i grubości?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-21, 23:36
Przewody kupójesz w sklepie motoryzacyjnym z metra, jak weżmiesz 1m to starczy Ci z dużym zapasem, mówię oczywiście o dieslu. Ich średnica to bodajże 3mm.
Naprawione
Dojrzałem natomiast drugi problem jak wymieniałem przewody zobaczyłem że osłona pod silnikiem jest usmarowana w oleju i wyszło mi ze leci zza filtra oleju tzn. z tyłu filtra jak sie patrzy z przodu suchy a od tyłu rzeka oleju czym to moze byc spowodowane filtr marki MANN.
Cieknacy olej tez naprawiony winna była uszczelka na filtrze po odkreceniu odkryłem ze ledwo wystaje ponad filtr. Nadplanowa wymiana filtra i git. Dzięki chłopacy do zamknięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum